14. Likovna kolonija „GEST“

Zbog situacije sa korona virusom bilo je veliko pitanje da li će se uopšte održati ovogodišnja likovna kolonija. Organizator je uz podršku opštine uspeo da organizuje likovnu koloniju koja se juče održala. Ovo je četrnaesti saziv likovne kolonije koja je održana u skladu sa merama kriznog štaba na kojoj su učestvovali samo slikari, mahom iz naše opštine i okoline Zrenjanina. Manifestacija se održala u diskoteci Doma kulture u Sečnju.
-„Zbog trenutne situacije na ovogodišnjoj 14. po redu likovnoj koloniji, poštujući sve mere učestvovalo je samo 13 slikara i to iz naše opštine i okoline Zrenjanina. Likovna kolonije se održavala krajem avgusta i trajala je po 4 dana a vajari su dolazili i nekoliko dana ranije. Ove godine smo bili prinuđeni da likovnu koloniju održimo samo jedan dan i to sa ograničenim brojem učesnika. Godina kada slavimo veliki jubilej 20 godina postojanja Pozorišnog kluba „GEST“ nam baš ne ide na ruku. Mnoge planirane aktivnosti smo morali da otkažemo a neke ćemo sprovesti do kraja godine. Jedna od njih je izložba fotografija rada Pozorišnog kluba kroz 20 godina postojanja.“ za NMR Info izjavila Zorica Novaković predsednica Pozorišnog kluba „Gest“.
Likovnu koloniju su posetili Branislava Rudan direktorka Obrazovnog kulturnog centra i Miljana Milošević direktorka Turističke organizacije opštine Sečanj.
Inače, Međunarodna likovna kolonija „Gest“ osnovana je 2007. godine i spada u kulturne manifestacije od posebnog značaja za Opštinu Sečanj. Otvorena je za umetnike različitih generacija i estetskih opredeljenja, ali i za talentovanu decu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Svake godine na njoj učestvuje tridesetak akademskih slikara i vajara, a do sada su učestvovali umetnici iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Francuske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Švedske.

Galerija slika

GESTlikovna kolonijasečanjslikari
Komentari (0)
Dodaj komentar