54. POKRAJINSKA SMOTRA RECITATORA “PESNIČE NARODA MOG”

54. Pokrajinska smotra recitatora ,,Pesniče naroda mog“ održaće se u Sečnju od 19. do 21. aprila 2024. godine. Pokrajinska smotra recitatora ,,Pesniče naroda mog završna je smotra najboljih recitatora Vojvodine i sastavni je deo jedinstvene selekcije za Republičku smotru.
Ciljevi smotre su da kod mladih neguje estetske i etičke vrednosti koje poezija prenosi, očuvanje i negovanje maternjeg jezika, kao i negovanje kulture govora i javnog scenskog nastupa.
Na pet zonskih smotri: Subotica, Sremska Mitrovica, Čoka, Bač i Kovin, žiri je odabrao recitatore iz tri starosne kategorije: mlađi uzrast (od 1. do 4. razreda), srednji uzrast (od 5. do 8. razreda) i stariji uzrast (srednjoškolci i stariji).
Žiri smotre u sastavu: Predrag Momčilović – glumac i profesor na AUNS, Lerinc Timea – glumica i profesorica na AUNS, Ana Leskovac – glumica, Amalija Kovač- novinarka i Danijela Radu – profesorica, proglasiće najbolje recitatore i odabtati devet recitatora iz svake kategorije za Republičku smotru.
Organizatori smotre su Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine i Obrazovno kulturni centar Sečanj.
Manifestaciju sufinansira Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Opština Sečanj.
Prateći program:
Izložba slika Tanje Nožice – “LEPOTA BANATA” i nastup KUD-a “Vlado Tomanović” iz Sečnja

Pokrajinarecitatorisečanjsmotra
Komentari (0)
Dodaj komentar