60 godina naftnog polja Boka

Povodom 60 godina naftnog polja Boka mesna zajednica Boka pod pokroviteljstvom opštine Sečanj u subotu organizovala Naftni dan.
Po prvi put je organizovana manifestacije gde su pozvani svi radnici i penzioneri sa teritorije opštine Sečanj koji su zaposleni u Naftagasu. Skup naftaša organizovan je u naftaškoj menzi na kojem je prisustvovao i Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj.
U sklopu manifestacije mesna zajednica je organizovala izložbu ručnih radova udruženja žena iz opštine Sečanj, pekao se bik na ražnju za sve goste i meštane a u večernjim časovima vatromet i koncert Mire Škorić.
-“Odavno smo planirali ovu manifestaciju ali se ispostavilo da smo kasno pokrenuli organizaciju kada je u pitanju kompanija NIS Gasprom Neft. Ove godine je kompanija NIS dala odobrenje da našu manifestaciju održimo a već od sledeće očekujemo potpuno pokroviteljstvo. Zahvalni smo svim ljudima koji su volonterski radili i uređivali selo, posebno 8. razredu osnovne škole, a takođe i opštini Sečanj koja je odobrila sredstva za održavanje ove manifestacije. Svaki početak jeste težak, bitno je nešto početi. Ovaj događaj bio je samo cilj, da polako vraćamo Boku na mesto koje joj pripada. Mnogo toga se uradilo, a mnogo toga tek sledi. Ovo neka samo bude početna varnica, koja će narednih godina prerasti u nesto mnogo veće, i nešto čega će se mnogi mnogo ozbiljnije poduhvatiti” izjavio je za NMR Info Nebojša Obrknežev predsednik Saveta mesne zajednice Boka.
Pesmu “Bokinski naftaši” napisao je Bogdan Basta.

Galerija slika

Bokamesna zajednicanaftašiNaftni dan
Komentari (0)
Dodaj komentar