Decenija postojanja Udruženja žena „Bokinski biseri“ iz Boke

Udruženje žena „Bokinski biseri“ iz Boke obeležilo deset godina postojanja. Jubilej vredan poštovanja obeležen je svečano prošle nedelje u prisustvu mnogobrojnih zvanica, predstavnica udruženja iz Busenja, Neuzine, Boke i Krajišnika, Biljana Savović i Ljiljana Šešlija, predstavnice lokalne samouprave, predstavnici sportskih, lovačkog i ribarskog udruženja, osnovne škole iz Boke kao i predstavnici mesne zajednice Boka.
Udruženje žena „Bokinski biseri“ tokom deset godina postojanja trudili su se da rad i trud svedu samo na lepe stvari kao što je humanitarni rad i druženje sa decom, organizovanje i učešće na radnim akcijama, negovanju tradicije i kulture nacionalnih manjina, ručnih radova, edukacija. Udruženje je redovno učestvovalo na raznim izložbama i manifestacijama širom Srbije. Ono što je važno da udruženje održava kontakte sa drugim udruženjima u opštini i šire, a sve u skladu sa njihovim željama i mogućnostima. Tokom raznih gostovanja i učešća na takmičenjima osvajali su mnogobrojne nagrade i ukazivale na to da njihova kreativnost i inovativnost imaju kvalitet.
-„Presrećna sam što su se dragi prijatelji u tako velikom broju odazvali našem pozivu. Koristim priliku kao predsednica udruženja da se zahvalim našoj opštini Sečanj i mesnoj zajednici Boka koji su nam i najveća podrška u našem radu, i koji su nam izašli u susret kada nam je pomoć bila potrebna. Zahvaljujemo se i udruženjima iz našeg mesta sa kojima imamo dugogodišnju saradnju i koji su nam uvek bili nesebična podrška, našoj osnovnoj školi sa kojom imamo dugogodišnju lepu saradnju. Posebno se zahvaljujemo Kel Mariji, osnivaču udruženja žena koja nas je okupila i krenula sa nama u tada nepredvidivu budućnost koja evo sada posle deset godina predstavlja jedno održivo udruženje koje svoj rad iskazuje u širokom spektru delovanja i Mariji Večanski, našoj drugoj po redu predsednici koja je mnogo truda, rada i vremena uložila u ovo udruženje“ izjavila je za NMR Info Maria Mesaroš. Predsednica udruženja žena „Bokinski biseri“ iz Boke.

BokaBokinski biseriudruženjezene