Epidemiološka situacija u srednjem Banatu veoma teška i ozbiljna

Na današnjoj sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga koju je sazvala načelnica okruga Snežana Vučurević, a na kojoj je, između ostalih, jedna od tačaka bila aktuelna epidemiološka situacija u našem okrugu.
Direktor Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin dr Zdravko Ždrale ocenio je danas da je epidemiološka situacija u srednjem Banatu veoma teška i ozbiljna. On je dodao da se beleži stalni rast broja obolelih od koronavirusa.
Prema poslednjim podacima dobijenim iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine, na području grada Zrenjanina je do sada obolelo 1.110 osoba, a broj aktivnih slučajeva je 774. U opštini Nova Crnja obolela su ukupno 63 lica, a aktivnih slučajeva je 41. U opštini Žitište ukupan broj obolelih je 85, a aktivna su 52 slučaja. U opštini Novi Bečej registrovano je 76 slučajeva, od toga je 50 aktivnih. U opštini Sečanj je ukupno zaraženo 38 osoba, a aktivna su 22 slučaja.
– Brojke su neumoljive i vrlo ozbiljne, sa očekivanom tendencijom rasta – rekao je Ždrale. On je ukazao na činjenicu da je koronavirus ušao i u zdravstveni sistem, među zdravstvene radnike, što je veliki problem.
Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj uputio je apel građanima da poštuju sve mere kako bi se zaustavilo širenje virusa i sačuvali životi i zdravlje ljudi.

kovidopstinasečanjvirus
Komentari (0)
Dodaj komentar