Hercegovci u Banatu čuvaju Đedovinu

Pjevačka izvorna grupa „Ercegovina“ u Sečnju uskoro otvara „Hercegovačku kuću-Đedovina“ a odmah nakon otvaranja biće održano i „Hercegovačko sijelo“.
Događaj je planiran za 22. april u 18 časova. Planirano je da se okupi veliki broj Hercegovaca iz Sečnja ali će doći i oni koji su se zbog životnih okolnosti odselili u druge gradove.
Član upravnog odbora Majo Milošević kaže da će ova kuća imati formu muzeja, u njoj je prikazan život u Hercegovini, sam proces kolonizacije posle drugog svetskog rata ali je prikazano i ono što je tada u Banatu zatečeno. „Mislimo da je ovo najbolji način da sačuvamo uspomene na svoj zavičaj i način života u njemu. Mi smo pevačka grupa koja se ponosi svojim poreklom i do sada smo čuvali sve to kroz razne programe, pesmu i zvuk gusala. Kroz ovaj projekat danas, mi imamo još mnogo toga da prikažemo“ istakao je Milošević. Nailazimo na pozitivne reakcije ljudi, a želja nam je da nam vrata uvek budu otvorena i da svako može doći na naše probe koje će se održavati u ovom objektu, na čašicu razgovora i lepo druženje.  Pozvani su svi ljubitelji hercegovačke kulture i tradicije. Neću da otkrivam sve detalje, neka ipak nešto ostane i iznenađenje. Dobro vi nama došli!

đedovinaErcegovinahercegovačka kućamuzejpjevačka grupasečanj
Komentari (0)
Dodaj komentar