HERCEGOVINA RAZBILA APATIN

-Prva liga Sever, rukomet muškarci, 22. kolo-

RK Hercegovina – RK Apatin 28:14 (13:7)

Istinski ljubitelji rukometa su meč 22. kola Prve lige Sever (M) u rukometu između RK Hercegovine i RK Apatin su čekali sa velikom nadom da će videti dobar rukomet, atraktivne poteze, veliku borbu, pa čak i uzavrelu atmosferu. Igrali su drugi i četvrti tim na tabeli. To se čekalo a dobilo se nešto sasvim suprotno. U prepunoj hali u Jaši Tomiću ljubitelji rukometa su videli samo jedan tim. Bila je to Hercegovina. Apatina skoro da nije ni bilo. Igrači domaćeg tima su toliko bili superiorni tokom svih 60. minuta meča da pitanje pobednika nije bilo doveno u pitanje ni jednog trenutka.

Domaći igrači su u silovitom naletu u prvih desetak minuta utakmice došli do prednosti od sedam golova što je bilo dovoljno da se gostujući tim baci na kolena,  a da gledaoci nisu valjano zauzeli svoja mesta na tribinama. S jedne strane smo imali sigurnne rukometaše Hercegovine, dok smo s druge strane imali igrače iz Apatina koji su na momente delovali kao trećerazredni tim. S jedne strane smo imali efikasno i sigurnu igru domaćeg tima, dok smo s druge strane imali krajnje indisporniranu i neefikasnu ekipu sa severa Bačke. U takvoj konstalaciji stvari rezultat ne treba da čudi. Prvi deo igre Hercegovina je rešila u svoju korist rezultatom 13:7. Drugi do igre je samo bio nastavak onoga što smo videli u prvom delu. Sigurni domaćin, i bledi gosti. Krajnji rezultat od 28:14 bolje govori od reči. Četrnaest golova razlike! Što je mnogo, mnogo je ali potpuno zasluženo za crno-žute. Jedan mali, zapravo veliki podatak kakvoj smo utakmici prisustvovali u Hali sportova u Jaši Tomiću. Atmosfera na tribinama je bila više kamerna nego sportska što za navijače Hercegovine nije karakteristika. Za dobar rukomet su uvek potrebne dve ekipe. Ovog puta je to bila samo jedna ekipa i to ekipa iz Sečnja. Jednom rečju, Hercegovina je u derbiju 22. kola Prve lige Sever (M) u rukometu razbila Apatin!

Najefikasniji u redovima domaćeg tima su bili Andrijašević sa pet golova, i Milosavljević i Nikolić sa po četiri dok je u redovima gostujućeg tima najefikasniji bio kapiten Milojević sa pet pogodaka. Sa ovom pobedom Hercegovina je ostala na 4. mestu sa osvojenim dvadesetjednim bodom. Sada je razlika između prvog i četvrtog svega četiri boda. U narednom 23. kolu Hercegovina gostuje ekipi Vladimirovca.

Galerija slika

ApatinHercegovinarukometsečanj
Komentari (0)
Dodaj komentar