Krajina ispustila bodove u nadoknadi vremena

U subotu 26.09. u 8. kolu Vojvođanske lige „Istok“ Krajina je dočekala na svom terenu ekipu Naftagasa iz Elemira.
Derbi kola na papiru se prelio samo rezultatski na teren. Tvrda i pre svega napeta utakmica nije odisala dobrim fudbalom jer je on ostao u drugom planu zbog dosta prekida, verbalnih duela, a sve to bi se moglo dovesti u vezu sa jako lošim suđenjem glavnog arbitra Runića i njegovih pomoćnika. Oni nisu uspeli da umire usijanu atmosferu na terenu i na momente nisu držali konce u svojim rukama. Pokazatelji toga su i brdo žutih kartona i čak dva crvena za domaće igrače. Ako zanemarimo to i vratimo se na igru na terenu onda je vredno pomena to da su gosti bili konkretniji u prvom delu utakmice i imali su odličan procenat međusobnih pasova i brze kretanje. Desetak minuta pred pauzu igrali Krajine prave prekršaj u šesnaestercu i pogodkom sa bele talke Naftagas dolazi u prednost od 0:1. Tim rezultatom je završeno prvo poluvreme.


Drugo poluvreme Krajina kreče odlučno i preuzima potpunu inicijativu. To im se isplaćuje posle ubačaja sa strane nakon prekida gde mlađanji Ungur prelepim golom glavom matira golmana gostiju u njegov bliži ugao gola. Rezultat je poravnat na 1:1. Činilo se nakon tog pogotka da Krajina može doći do potpunog preokreta jer je nastavila sa dobrom i napadačkom igrom. Međutim 15-ak minuta pre kraja meča, iskusni Grmuša dobija zbog međusobnog koškanja drugi žuti karton i automatski crveni. Od tog momenta gosti postaju agilniji i stvaraju nekoliko prilika koje je golman Vasić uspešno odbranio. Ipak u nadoknadi vremena oni uspevaju na odbijenu loptu da natrče i proslede je u gol Krajine. Velikih i konačnih 1:2 za Naftagas. Nakon gola gostiju, golman domaćih dobija direktan crveni karton zbog prigovora. Tim potezom se i stavila tačka na ovu čudnu i nervoznu partiju fudbala u Krajišniku. Mogla je Krajina i do tri, a i do jednog boda ali na kraju je ostala poražena na svojoj teritoriji.


Svedoci smo često lošeg suđenja na našim terenima i sa tim se nekako možemo pomiriti, međutim ono što se ne može tolerisati arbitrima su situacije u kojima utakmica više liči na boks meč a ne na fudbalsku utakmicu. Sve u svemu ovaj poraz treba brzo zaboraviti i pažnju usmeriti na naredna kola. Već u sledećem Krajina gostuje u Kovinu, uvek nezgodnoj ekipi Radničkog.
Glavu gore momci i samo radite ono sto najbolje znate. Igrajte fudbal za čast dresa kojeg nosite.
Napred Krajina!
Tekst i foto: Srđan Karanović

Galerija slika

ElemirfudbalkrajinaKrajisnikNaftagas
Komentari (0)
Dodaj komentar