Mladi Jaša Tomić pozivaju mlade na aktivizam

Neformalna grupa “Mladi Jaša Tomić” je nedavno najavila počekat projekta “Puteva ima trista da se ode iz detinjstva, a samo se retki sete da ostanu večno dete“, a već sada aktivno lobira da se i ostali mladi uključe u rad ove organizacije koja je uvek otvorena za sve zainteresovane.

Tim povodom su održali i sastanak na kojem su predstavili svoj način rada, kako realizuju  i pišu projekte. Posebno je bilo reči o aktuelnom projektu sakupljanja igračaka za lokalnu decu.

Kako kaže koordinatorka ove grupe, Jelena Pandurski u toku je nabavka opreme za zabavište, konkretno igračaka i knjiga, a zatim akcija farbanja drvenih konstruktora i dečijih stolica.

,,Ovim projektom želimo da podstaknemo mlade između 15 i 30 godina na aktivizam i volonterizam. Problem u lokalnoj zajednici jesu pasivni mladi ljudi, koji ne učestvuju dovoljno u društvenim akcijama. Razlog pasivnosti je nedostatak motivacije za aktivno učešće u lokalnoj zajednici”, podsetila je Jelena.

Tim povodom, ona još jednom poziva mlade se uključe u rad ove organizacije, naročito ako imaju neku ideju a ne znaju kako da je sprovedu u delo.



Podršku neformalnoj grupi pružilo je Udruženje žena ,,Ljiljan“ iz Jaše Tomić i Mesna zajednica Jaša Tomić.

aktivizamigračkejaša tomićmladipomoc
Komentari (0)
Dodaj komentar