NAJOBLJI POZORIŠNI AMATERI PONOVO NA OKUPU

-54. Susret amaterskih pozorišnih društava Vojvodine-

Sutra, 13. maja u Staroj Pazovi počinje 54. Susret amaterskih pozorinih društava Vojvodine. Mnogi ocenjuju da će ovo po kvalitetu biti jedan od jačih susreta na kojem se okupljaju najbolja amaterska pozorišta iz Vojvodine. U Staru Pazovu će se, pored domaćina, obreti amateri iz Crvenke, Sente, Sremske Mitrovice, Beočina, Kule i Kovina.

U zvaničnoj selekciji našlo se osam predstava. Publika će imati priliku da vidi sledeće predstave: “AD INFINTUM” u režiji Miroslava Kožika a u izvođenju SKUD “Heroj Janko Čmelik” Stara Pazova, “ČUDO U ŠARGANU” u režiji Radoja Čupića u izvođenju pozorišta “Stevan Sremac” Crvenka, “JE LI BILO KNEŽEVE VEČERE?” u režiji Dejana Cicmilovića u izvođenju Kamerne scene “Miroslav Antić” Senta, “HAMLET RIMEJK” u režiji Gordane Lukić u izvođenju Kreativnog studia iz Sremska Mitrovice, “KAD SE MRTVI POKOLJEMO” u režiji Sekule Petrovića u izvođenju KUD “Brile” Beočin, “SUMNJIVO LICE” u režiji Dragana Ostojića u izvođenju Kulturnog centra Kula, “ŽENIDBA” u režiji Jovana Grujića u izvođenju Centra za kulturu Kovin Amatersko pozorište Kovin i “MARATONCI TRČE POČASNI KRUG” u režiji Aleksandera Baka u izvođenju Slovačko pozorište “VHV” SKUD “Heroj Janko Čmelik” Stara Pazova.

Poslednje festivalske večeri u čast nagrađenih publika će imati priliku da vidi predstavu “HAMLET” u režiji Trajče Georgijeva a u izvođenju Theater drzne in lepi KD Stična, Slovenija.

Sve predstave će pogledati i o nagradama odlučivati tročlani žiri u sastavu: Milan Belegišanin, reditelj – predsednik žirija, Saša Latinović, reditelj i Senka Petrović, glumica. Festival će otvoriti Slobodan Ćustić, glumac i direktor Beogradskog dramskog pozorišta.

Susret najboljih amaterskih pozorišta Vojvodine trajaće od 13. do 21. maja. Sve predstave će biti odigrane u Kulturnom centru Stara Pazova. Najbolje tri predstave izboriće pravo učešća na festivalu u Kuli koji je na programu u junu.

NMR Info

Komentari (0)
Dodaj komentar