Nema prepreka za folkloraše

U organizaciji opštine Sečanj, OKC Sečanj, Turističke organizacije opštine Sečanj, Mesne zajednice Sečanj, rukometnog kluba „Hercegovina“ i udruženja žena „Naš osmeh“ održana je velika manifestacija „Tamiški dani opštine Sečanj“ 22. i 23. juna 2018. godine.

U sklopu bogatog programa manifestacije u petak je trebalo održati defile folklora kulturno-umetničkih društava opštine Sečanj, ali zbog lošeg vremena i jake kiše to jednostavno nije bilo moguće izvesti. Takođe, i kulturno-umetnički program koji je trebalo da se održi na platou organizovan je u sali Doma kulture, ali bilo je problema zbog čestih nestanaka električne energije, pa su folkloraši igrali i uz frulu.

Velika je šteta što je mnogobrojnim posetiocima bilo uskraćeno potpuno uživanje u igrama kulturno-umetničkih društava „Jandrija Tomić – Ćić“ iz Krajišnika,  „Svetozar Šemić“ iz Jarkovca i „Vlado Tomanović“ iz Sečnja.

Građani opštine Sečanj zaista imaju čime da se ponose kad je u pitanju kultura i očuvanje tradicije a za to veliki uspeh imaju baš kulturno-umetnička društva.

folklorsečanjTamiški dani