Nosović kao hobotnica

U 6. kolu plej-auta Radnički je ugostio ekipu Sombora.
Oslabljeni domaći tim ne igranjem povređenog kapitena Slavkovića i opravdano odsutnog Ilića ušli su u ovaj meč. Veliki je to hendikep kada se zna da su ova dva igrača i najbolji strelci tima. Poziciju levog krila pokrivali su mladi Petrov i nedovoljno oporavljeni Polinger. Bolje su domaći otvorili ovaj meč i u 15. minutu vode sa 11-3. Skraćena rotacija na bekovskim pozicijama i nekoliko promašenih kontri i sedmeraca Radničkog i gosti uspevaju da priđu na 11-8 u 21. minutu. Trgli su se igrači u belim dresovima i uspeli da za nekoliko minuta povećaju vođstvo na 14-8, a onda novi šok, srednji bek Aralica pogađa golmana gostiju u glavu u 27. minutu iz sedmerca i dobija zasluženi direktan crveni karton. Rezultat na poluvremenu 15-10.
Drugi deo igre je obeležio golman Radničkog dvadesetogodišnji Ognjen Nosović. Koliko god su igrači Radničkog namestili grešaka u napadu i koliko god su promašili zicera sve je to ispravio spomenuti golman. Nestvarno je šta je uspeo da odbrani igračima Sombora. Ni jednog trenutka pitanje pobednika nije dolazilo u pitanje, te je na kraju 25-18 za Radnički.
Najbolji igrač susreta Nosović Ognjen. Uredna statistika zabelezila je njegovih 27 intervencija. Najbolji strelac susreta levi bek domaćih Molnar sa 11 pogodaka.
Sa ovom pobedom je Radnički obezbedio opstanak u ovom rangu takmičenja.
U sledećem kolu Radnički gostuje ekipi Rume.

jaša tomićnosovićRadnickirukometSombor
Komentari (0)
Dodaj komentar