Obustavlja se rad ambulanti Specijalističke poliklinike u Zrenjaninu

Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ iz Zrenjanina saopštila je danas da se zbog naglog povećanja broja pacijenata zaraženih virusom korona i zbog povećane mogućnosti intrahospitalnog širenja zaraze, a po instrukciji Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, obustavlja rad ambulanti Specijalističke poliklinike počev od ponedeljka, 16. novembra, na period od 14 dana.
Za sve preglede koji su zakazani u tom periodu biće određeni naknadni termini. Svi pacijenti koji imaju prioritetne upute, odnosno sva hitna stanja biće pregledana u Urgentnom centru. Dijagnostika, koja je hitna za malignitete i za ostala hitna stanja, biće sprovedena odmah.
Operativni program je redukovan, pa se rade samo hitne operacije i maligniteti.
Služba pedijatrije Opšte bolnice Zrenjanin je preseljena u prostor ORL odeljenja. Zgrada Pedijatrije se koristi za smeštaj ležećih pacijenata obolelih od koronavirusa, sa kapacitetom od 51 bolesničke postelje i 22 mesta sa kiseonikom.
U prostoru zgrade Infektivnog odeljenja otvorena je još jedna ambulanta za pregled pozitivnih i pacijenata sumnjivih na koronavirus. Ispred obe ambulante su, zahvaljujući Gradskoj upravi i Crvenom krstu, postavljene nadstrešnice i šatori, kao privremene čekaonice kako pacijenti ne bi na otvorenom čekali pregled.
„U toku su radovi na sanaciji i adaptaciji gasne infrastrukture za medicinski kiseonik i vazduh u zgradi Odeljenja psihijatrije, kapaciteta 80 bolesničkih postelja, koja će odmah po završetku i osposobljavanju prostora biti proširenje Odeljenja infektologije. Završetak radova očekujemo za dve nedelje“, saopšteno je iz Opšte bolnice Zrenjanin.
Izvor: Zrenjaninski.com

Ambulantabolnicakoronaviruszrenjanin
Komentari (0)
Dodaj komentar