Održan 4. Foto safari “Jaša Tomić 2021”

Foto: Jovan Njegović Drndak

U organirzaciji “NMR Info” iz Jaša Tomića i Foto kluba “CD13” iz Zrenjanina u nedelju 6. juna 2021. godine održan 4. Foto safari “Jaša Tomić 2021” pod pokroviteljstvom opštine Sečanj, Turističke organizacije opštine Sečanj i Mesne zajednice Jaša Tomić.
Na 4. Foto safariju „Jaša Tomić 2021“ učestvovalo 92 fotografa iz Zrenjanina, Bečeja, Subotice, Vršca, Novog Sada, Beograda, Sombora, Valjeva, Šapca, Loznice… Među učesnicima bilo je i nekoliko dece koji su pokazali veliko interesovanje za fotografiju. Bilo je i majstora Jugoslovenske i Srpske fotografije: Dejan Dizdar, Petar Grujičić, Imre Sabo, Milan Marković, Ištvan Virag, Jan Valo …
-“Prezadovoljni smo velikim brojem učesnika što je nama jasan pokazatelj da je foto safari iz godine u godinu sve bolji i bolji. Dobijamo mnogo poruka zahvalnosti i čestitki za dobro organizovan safari od učesnika i to nam je velika podrška da nastavimo dalje. Naravno, za dobru organizaciju nesebično su doprineli udruženje žena ASŽ Krajišnik, KUD „Jandrija Tomić Ćić“ iz Krajišnika, KUD „Dr Borislav Jankulov“ iz Jaše Tomića, Nenad Stojkov slikar iz Beograda, Miladin Jović paroh pravoslavne crkve „Sveti Nikola“ i Feher Roland sveštenik katoličke crkve „Blažene djevice Marije“, Dragan Kitanović, Robert Spaček, Nenad Vejinović, Vlada Mišić, Svetlana Vasić, Andrea Bakić, Jelena Popara, Danijela Parivodić, Miroslavka Rodić, Nikola Bredšnajder, Marko Stupar…” – izjavio je Srđan Karanović.

Foto: Tamara Agramović

Ono što je upotpunilo ovogodišnji foto safari je promocija fotomonografije “Godine zapleta” Sabo Imrea koja je održana u Domu kulture.
-„Sabirajući utiske sa 4. Fotosafarija u Jaši Tomić i osluškujući reakcije učesnika, moram da priznam da bi trebalo da smo zadovoljni organizacijom i to iz više razloga:
– Vreme nas je konačno poslužilo
– Odziv kolega fotografa je bio odličan, preko 90 učesnika (Šabac, Valjevo, Novi Sad, Vršac, Beograd, Sombor,…). Mislim da to govori u prilog činjenici da je druženje, ne samo fotografija, veoma bitan deo ovakvih manifestacija. Naročito posle perioda zatvaranja usled pandemije.
– Lokacije i modeli su bili odlično osmišljeni, nadamo se da će to rezultovati i dobrim fotografijama.
– Domaćini su bili više nego srdačni.
– Imali smo prilike da prisustvujemo odličnom predavanju majstora fotografije Imre Saboa.
Nakon svega, sledi nam organizacija konkursa pod patronatom FSS. Nakon selekcije žirija biće upriličena i izložba fotografija, a plan je da se ove godine održi na gradskom trgu u Zrenjaninu, tokom avgusta 2021. God i krajem septembra u Jaša Tomiću. Biće dodeljene i nagrade, pohvale i medalje u skladu sa temama konkursa.

Foto: Aleksandar Žarkov

Na kraju bih napomenuo da, po mom ličnom mišljenju, skupovi kao što je fotosafari u Jaši, Ivanovu, Gruži-Kniću i slične manifestacije, imaju izuzetnu ulogu u širenju popularnosti fotografije u Srbiji. Fotosafari pruža jedinstvenu priliku kolegama fotografima, kako onim iskusnim tako i amaterima/početnicima, da unaprede svoje znanje i iskustvo, da se oprobaju da naprave fotografije na veoma neobičnim lokacijama, kroz rad sa modelima u različitim scenografijama, u autentičnim sredinama i prelepim predelima. Na kraju je tu i mogućnost učešća na konkursima i izložbama koji su po pravilu i završni deo svakog fotosafarija. Foto klub „CD13“ se posebno zahvaljuje „NMR info“ na uspešnoj saradnji, a naročito na izvrsno spremljenom gulašu.“ – izjavio je Aleksandar Žarkov predsednik Foto kluba „CD13“ iz Zrenjanina.

cd13foto safariJaša Tomić 2021nmr info
Komentari (0)
Dodaj komentar