Održana XVIII sednica Skupštine opštine Sečanj

U sredu, 25. juna 2018, godine u Sečnju održana XVIII sednica Skupštine opštine Sečanj. Sednici od 23 prisustvovalo 20 odbornika a na Dnevnom redu samo devet tačaka. Jedan od najvećih razloga održavanje ove sednice je rebalans budžeta zbog dobijenih sredstava od pokrajinskih sekretarijata i Uprave za kapitalna ulaganje Vojvodine.

Tačke dnevnog reda su usvojene većinom glasova a pojedine i jednoglasno.

Predsednik Rađenović je podneo izveštaj o radu lokalne samouprave u periodu od januara do juna meseca, ujedno odgovarao na odbornička pitanja i pohvalio dobru saradnju sa pokrajinskim sekretarijatima i Upravom za kapitalna ulaganja Vojvodine.

-„Zadovoljan sam radom naše lokalne samouprave u prvih šest meseci ove godine i gotovo smo sve ispunili što smo i zacrtali. Dobili smo za rekonstrukciju vodovoda u Krajišniku iznos od 21 milion bez našeg učešća, za sređivanje atarskih puteva od Pokrajine smo dobili 8,3 miliona i sa našim učešćem obezbeđeno je preko 22 do 23 miliona dinara. Tim sredstvima ćemo uspeti da po projektima još iz 2010. godine odradimo atarske puteve u svim mestima. Otvaranje ponuda za sređivanje atarskih puteva je 17. avgusta 2018. godine. Pokrećemo i akciju sređivanja deponija, pripremamo dokumentaciju za javnu nabavku a za tu namenu odvojili smo 8 miliona dinara. Za letnje održavanje puteva  povećali smo za još 2 miliona dinara. Ono što me posebno raduje je gotovo izvesno pokretanje pogona u Jarkovcu od strane indijske kompanije i fabrike Cimos u Sečnju od strane francuske kompanije. U obe fabrike će se zaposliti po sto radnika. Izmirili smo sve obaveze prema sportskim klubovima, udruženjima, verskim zajednicama u visini od 50% za prvih šest meseci. Pokrećemo i projekat pokrivanja pijace u Jaša Tomiću. Očekujem da ćemo uspeti da je pijacu kompletno pokrijemo i to pre početka sajma koji se održava krajem septembra. Neuzinski atar je ušao u program Abu Dabi fonda i konačno će i taj sušni deo atara ući u sisten navodnjavanja. Moram pohvaliti i izuzetno dobru saradnju sa pokrajinskim sekretarijatima i Upravom za kapitalna ulaganja Vojvodine“, za NMR Info izjavio je Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj.

Galerija slika

Predrag Rađenovićsečanjsednicaskupstina