Održani Miholjski susreti sela u Krajišniku

U okviru Dana sela u Krajišniku održani su treći po redu „Miholjski susreti sela opštine Sečanj“ pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i Turističke organizacije opštine Sečanj.


Učesnici su se takmičili u pripremanju tradicionalnog bosanskog jela pod nazivom „Bosanski lonac“, nadmetali su se u bacanju kupusa sa ramena, trkali se u džakovima, takođe udruženja žena iz Banata su prikazala svoju tradiciju uz različite specijalitete našeg kraja. Likovna kolonija je okupila veliki broj umetnika, a posetioci su imali priliku da vide izložbu slika na otvorenom pod nazivom „Kad Krajišnik sanja“.


U večernjim satima održan je bogat kulturno – umetnički program u organizaciji KUD-a „Jadrija Tomić – Ćić“ kao domaćina sa gostima iz Drvara, koji su u ravni Banat doneli duh svog kraja uz nezaboravne ukuse domaćih proizvoda od drenjine. Degustirani su sokovi, likeri, rakije i pekmezi koje proizvodi Dušanka Zeljković Demir iz Drvara pod nazivom „Voćkica Jovanče“.


Najbolji „Bosanski lonac“ skuvale s članice U. Ž. “Mladost” iz Česterega, drugo mesto osvojilo je U. Ž. “Naš osmeh” iz Sečnaj dok je treće pripalo Udruženju penzionera invalida i građana Boka
Vredne žene iz U.Ž. „Krajišnik“ priredile su za svoje goste pored takmičarskog dela lepo druženje uz tamburaše.

Galerija slika

bosanski lonackoncertKrajisniklikovna kolonijamiholjski susretito secanj
Komentari (0)
Dodaj komentar