Oktobarska nagrada opštine Sečanj za 2019. godinu

Komisijа zа dodeljivаnje „OKTOBARSKE NAGRADE OPŠTINE SEČANJ“, nа sednici održаnoj dаnа 27. 9. 2019. godine, rаzmotrilа je predloge zа dodelu Oktobarske аgrаde zа 2019. godinu i donela konačnu odluku.
Svečanoj sednici Skupštine opštine Sečanj koja je održana u Domu kulture u Sečnju pored mnogobrojnih gostiju prisustvovao i pukovnik Evgenije Anpilov zamenik izaslanika odbrane iz ambasade Ruske Federacije.
Predsednik opštine Sečanj, Predrag Rađenović je na svečanoj sednici Skupštine opštine Sečanj održanoj 2. oktobra 2019. godine povodom Dana opštine uručio nagrade i plakete zaslužnim ličnostima za ostvarene istaknute rezultate koji su od interesa za opštinu Sečanj.
Najviše opštinsko priznanje dobili su najzaslužniji građani opštine Sečanj iz više oblasti. Na taj način lokalna samouprava pokušava da se oduži pojedincima za doprinos koji daju svojoj zajednici.
Ove godine smo napravili jedan mali izuzetak nagradili smo bukvalno sve koji zapošljavaju radnike u našoj maloj opštini da im odamo jedno priznanje da oni znaju ljudi da mi razmišljamo o svojim preduzećima i firmama da eto u nekom skromnom obliku dobiju jedno priznanje koje je najvišeg nivoa na ovaj današnji dan„, rekao je Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj.

„OKTOBARSKA NAGRADA OPŠTINE SEČANJ“ za 2019. godinu za ostvarene istaknute rezultate, koji su od interesa za opštinu Sečanj i njen razvoj, dodeljuje se:
U oblasti društvenih delatnosti:
1. Slavica Beronja, Krajišnik
Slavica Beronja, profesor matematike u OŠ „Slavko Rodić“ Krajišnik, svojim angažmanom – kroz rad u sekciji, pripremanje radionica i kvizova, vođenje dopunske i dodatne nastave – učinila je da đacima u Krajišniku matematika postane omiljen predmet. Posvećena neprekidnom stručnom usavršavanju, zapažena je kao lider uvođenja novina u nastavni proces, posebno na primeni interneta u nastavi; Centar za promociju nauke u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti 2016. godine izabrao je Slavicu među 10 najkreativnijih predavača matematike. Sa decom je učestvovala na više od 20 međunarodnih projekata, dobila je niz nacionalnih i evropskih nagrada za projekte, a izabrana je i u asocijaciju najboljih nastavnika matematike bivše Jugoslavije. Organizator je brojnih manifestacija u svojoj školi, kao što su „Maj, mesec matematike“, „Pitagora projekat“, „Dekartov dan“, matematički kviz. Jednom reči, Nagrada opštine profesorici Slavici Beronja je priznanje modernom, vanserijskom prosvetnom radniku, potpuno posvećenom svom pozivu.
2. dr Miodrag Grbić, Sutjeska
Doktor Miodrag Grbić, lekar opšte prakse, čitavog radnog veka samopregorno i izuzetno odgovorno obavlja svoj humani posao lečenja i zaštite zdravlja građana Sutjeske. i svojom dijagnozom, lekarskim iskustvom i zalaganjem doprinosi podizanju kvaliteta života meštana.
Zbog njegovog ozbiljnog pristupa i svakodnevno ispoljavanog nastojanja da pomogne svakom pacijentu, toj najosetljivijoj kategoriji građana, Sutješčeni su mu neizmerno zahvalni. Pored aktivnosti u okviru svog redovnog posla, dr Miodrag Grbić je prisutan i na svim kulturno-zabavnim i sportskim manifestacijama u svome mestu, gde je spreman da kao dežurni lekar interveniše u slučaju potrebe, brinući i o domaćim i o gostujućim učesnicima.
3. Miodrag Milošević, Sečanj
Miodrag Milošević, kao predsednik Saveta Mesne zajednice Sečanj, svojim ličnim zalaganjem pomogao je održavanju brojnih manifestacija u Sečnju, poslednja od njih je „Jesenja čarolija 2019“. Ovaj uzorni građanin i domaćin posebno se angažovao oko obnavljanja saradnje sa starim zavičajem Sečanjaca – Hercegovinom. FK Bilećanin takođe duguje zahvalnost Miodragu Miloševiću Geru za doprinos da se klub održi i opstane u nepovoljnim okolnostima.
4. Jelena Milićević
Jelena Milićević se uspešno iskazuje kao novinar poslednjih 15 godina. Rad je započela u Radio Sečnju. Karijeru nastavlja na TV Santos, u informativnom programu, a potom radi kao dopisnik televizije Foks. Poslednjih desetak godina je urednik dopisništva za Srednji Banat na TV Vojvodina. Više puta je nagrađivana, na festivalu Podunbavskih zemalja dobila je specijalnu nagradu za film „Hercegovci put Banata“. Jelena se istakla i kao menadžer pevačke grupe „Ercegovina“ iz Sečnja. Jeleni Milićević se Nagrada dodeljuje za aktivnost na promociji opštine Sečanj, i podršci manifestacijama u našoj sredini.
U oblasti kulture:
1. KUD „Vlado Tomanović“ Sečanj
Kulturno- umetničko društvo „Vlado Tomanović“ ove godine obeležava 45 godina aktivnosti na čuvanju nasleđa i tradicije, običaja, pesama, nošnji, raznolikih etnoloških obeležja pre svega ovdašnjeg stanovništva. Okupljajući prevashodno mlade ljude oko svojih programa, KUD je uspeo da sačuva vrednosti nasleđene od predaka, i da ih sa pažnjom i ljubavlju predstavi publici u mnogim sredinama, daleko van granica naše opštine.
Kroz ovo Društvo u decenijama iza nas prodefilovale su hiljade amatera iskazujući se u folklornom, pevačkom, dramskom umeću; posebno su bili zapaženi tokom proteklih godinu dana, počev od nastupa na Pokrajinskoj smotri recitatora, preko školskih priredbi i „Tamiških dana“, Susreta dečijih folklora Republike Srpske i Banata u Zrenjaninu, festivala „Mali čuvari narodne tradicije“ u Bašaidu, „Dana kolonizacije“ u Gajdobri i „Dana Kleka“, a kao krunu višegodišnjeg amaterskog rada treba istaći nastup na 15. Međunarodnim danima slovenske muzike u Moskvi – gde su osvojili prvo mesto u svojoj kategoriji. Pažnju zaslužuje i gostovanje u Bileći, na „Lipa festu“ kako zbog emotivnih veza i posebno motivisanog nastupa, tako i toplog prijema od strane hercegovačke publike. Istovremeno treba istaći i da KUD ostvaruje dobru saradnju sa opštinom, školom, ustanovama kulture u našoj sredini, i da po svemu predstavlja jedan uzoran mladi kolektiv.
U oblasti privrede:
1. Biljana Tomić, Jarkovac
Biljana Tomić iz Jarkovca godinama daje značajan doprinos razvoju pčelarstva i promovisanju proizvodnje meda i pčelinjih proizvoda u našoj sredini. NJena proizvodnja se odvija po standardima Saveza pčelarskih organizacija Srbije. Za kvalitet svojih proizvoda dobila je brojna priznanja – samo ove godine 18 zlatnih medalja. Na poslednjoj manifestaciji u Tuzli, u konkurenciji 20 evropskih zemalja i Australije, osvojila je četiri medalje. Učesnik je svih sajamskih manifestacija u zemlji, a pohvale njenom štandu su redovne i dolaze s najvišeg nivoa.
2. Vesna Treunov, Jaša Tomić
Kao što je vredno i kreativno radila u mesnom Kulturno-umetničkom društvu, Vesna Treunov se sa istom energijom hrabro i među prvima otisnula niz nemirne vode preduzetništva. I evo već dvadeset godina ona se održava u svom pozivu iskazujući se kao uspešan privrednik. Pri tome, Vesna je, radeći u svom restoranu „Mrvica“ nastavila da održava spone sa amaterizmom i pozorištem: za vreme festivala FETRA ona ovde dočekuje pozorišne ansamble i ostale goste, toplo i sa osmehom, u pristojnom i kulturnom ambijentu, u koji poklonici umetnosti rado dolaze.
3. Branislav Petrov, Jaša Tomić
Branislav Petrov iz Jaše Tomića niz godina je jedan od najuspešnijih poljoprivrednih proizvođača. Godinama se isticao i po visokim prinosima u ratarskoj proizvodnji, sada je poznat po rezultatima u stočarstvu, pre svega u razvoju govedarstva, kao najkrupniji uzgajivač u našoj sredini. Branislav Petrov zaslužuje priznanje i što je istrajavao u ovoj proizvodnji kada su je drugi napuštali, a koja se sada ukazuje kao perspektivna i prioritetna, te je i država podržava.

Lokalna samouprava je želela da ovom svečanom prilikom za postignute rezultate u organizovanju i unapređenju proizvodnog procesa, u zapošljavanju i poboljšavanju uslova rada i standarda zaposlenih, odnosno u zaštiti i poštovanju prava radnika, Okobarskom nagradom opštine posebno oda priznanje sledećim firmama i kolektivima:

1. PRP SVETI NIKOLA, doo Sečanj
2. „CRVENI CVET“, Sečanj
3. PP „RATAR“ doo Jaša Tomić
4. ZZ „MODOŠ“ Jaša Tomić
5. ZZ „AGROLAZAR“ Jaša Tomić
6. „KRAJINATIM“ Krajišnik
7. ZZ „SLOGA“ Krajišnik
8. PP „BORAC“ AD Šurjan
9. PD „GRANIČAR“ DOO Konak
10. ZZ „AGROSOJ“ Neuzina
11. ZZ „BAKTA“ Boka
12. PP „POBEDA“ doo Boka
13. „RIBNJAK SUTJESKA“ AD Sutjeska
14. PP „EKONOMIJA“ DOO Jarkovac
15. Sindikalna organizacija „RIBNJAK SUTJESKA“ AD Sutjeska
16. Sindikalna organizacija PD „GRANIČAR“ doo Konak

Galerija slika

oktobarska nagradaopstinasečanj
Komentari (0)
Dodaj komentar