Opština Sečanj i Caritas Zrenjanin potpisali Memorandum o saradnji

Danas u Sečnju potpisan Memorandum o saradnji između opštine Sečanj i Caritas Zrenjanin za aktivnosti na projektu YOUR JOB. Sastanku i potpisivanju memoranduma prisustvovali ispred lokalne samouprave Arsen Plahin predsednik Skupštine opštine Sečanj, Slobodan Repac pomoćnik predsednika opštine, Damir Đurić master menadžer bezbednosti, Deni Besu član Opštinskog veća i Jovana Milošević koordinatorka Kancelarije za mlade. Prisustvovali su i Tobias Nolke internacionalni koordinator “YOUR JOB” iz Austrije, Halmai Tibor direktor Caritasa iz Zrenjanina, Marina Kostić nacionalna koordinatorka Caritas Srbija i Milica Bogdanov savetnica Caritas Zrenjanin.
Projekat YOUR JOB je međunarodni regionalni projekat koji je finansiran od strane Austrijske razvojne agencije i Caritasa Austrije. U Srbiji se projekat realizuje u tri grada i to u Zrenjaninu, Rumi i Aleksincu.
Planirano trajanje projekta je tri godine, odnosno do 2022. godine, i projektnim aktivnostima biće obuhvaćeno ukupno 800 mladih iz Srbije, i to 50% žena.
Cilj projekta je da poveća zapošljivost mladih putem osnaživanja za izlazak na tržište rada, razvijanjem kompetencija za traženje posla, motivisanjem mladih, pripremom za radno iskustvo, pružanjem pomoći i podrške mladima da ostvare konkurentnost na tržištu rada, uz kampanju podizanja svesti i veće spremnosti poslodavaca da uključe mlade u posao.
Korisnici projekta su mladi od 15 do 30 godina kao teže zapošljiva kategorija, i to рге svega oni koji su dugoročno nezaposleni, korisnici socijalne pomoći, mladi s invaliditetom itd. Šira društvena zajednica je indirektni korisnik projekta.
Osnovna ideja projekta je podsticanje zapošljivosti mladih u svojim sredinama. Mladima će se kroz projekat omogućiti da steknu kompetencije za tržište rada, da pohađaju kurseve, imaju plaćenu stručnu praksu, kao i da konkurišu za grantove za započinjanje sopstvenog biznisa.

Galerija slika

CaritasmemorandumPlahinsečanjYOUR JOBzrenjanin
Komentari (0)
Dodaj komentar