OPŠTINA SEČANJ POKLONILA 50 AUTO-SEDIŠTA ZA DECU

U saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja opština Sečanj je juče organizovala dodelu auto-sedišta za decu sa teritorije opštine Sečanj.
Pre podele dečjih auto-sedišta prikazani su najvažnijih statističkih podaci o stradanju dece i prikazan su načini na koje se dečje auto-sedište pravilno montira u vozilo, ali i kako se dete pravilno prevozi u dečjem auto-sedišta.
Svi roditelji su dobili i brošuru „Kako da zaštite dete u vozilu“, koju je pripremila Agencija za bezbednost saobraćaja.
Predsednik opštine Nebojša Meljanac je roditeljima dece rođenim sa prebivalištem na teritoriji Opštine Sečanj, uručio  50 auto-sedišta.
-„Podrška roditelja ogleda se u mnogim merama populacione politike koju opština spovodi. Jedna od njih je da učenici koji putuju za Zrenjanin ili imaju smeštaj u domu učenika, da na osnovu člana 4. Odluke o načinu finansiranja troškova smeštaja u učeničkom domu i prevoza učenika srednjih škola imaju pravo na regresiranje troškova smeštaja u učeničkom domu i prevoza od mesta stanovanja prebivališta do Zrenjanina i nazad u visini od 50% cene smeštaja u učeničkom domu, odnosno cene mesečne karte. Ove godine uveli smo još jednu meru, dodelu auto sedišta sa ciljem veće bezbednosti dece u saobraćaju“, rekao je predsednik Meljanac.

Galerija slika

agencijaauto-sedištabezbednost saobraćajaopstinapoklonsečanj
Komentari (0)
Dodaj komentar