Potpisani ugovori sa pčelarima

Vlasnici poljoprivrednih gazdinstava koji se bave pčelarstvom su danas sa Predragom Rađenovićem predsednikom opštine Sečanj potpisali ugovore za bespovratna sredstva za nabavku opreme i pčelinja društva koje dodeljuje lokalna samouprava Sečanj.

-„Mi, kao lokalna samouprava uspeli smo da po prvi put ove godine obezbedimo sredstva za pomoć poljoprivrednim gazdinstvima koji se bave pčelarstvom. Obezbedili smo 2,5 miliona dinara bespovrtanih sredstava a ove godine je ta sredstva dobilo 22 pčelara sa teritorije opštine Sečanj“ rekao je Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj.

Vlasnici poljoprivrednih gazdinstava koji se bave pčelarstvom i koji su ove godine dobili bespovratna sredstva su:

Milan Lukač, Slović Dušica, Marina Ćorković, Obrad Morača, Vladimir Rašić, Petar Gabor, Radomir Vlačo, Zlatomir Tomić, Božana Tomić, Dragan Sikimić, Mirko Milivojević, Dalibor Kukolj, Radomir Biberdžić, Ranko Marjanović, Lazar Čikić, Miloš Jožić, Nevena Dori, Željko Čiča, Jelica Malušev, Obrad Kostić, Bogoljub Milenković i Slađana Mihajlović.

Bilo je više prijavljenih pčelara za bespovratna sredstva a po rečima Rađenovića svi koji ove godine nisu dobili u sledećoj će biti prioritet.

Lokalna samouprava je pored pomoći pčelarima pokrenula i kreditnu liniju sa Bankom Intesom gde svako poljoprivredno gazdinstvo može da podigne kredit do 300 hiljada dinara na godinu dana i to beskamatno a lokalna samouprava će finansirati kamatu.

Predsednik Rađenović je najavio i neke nove ideje i planove lokalne samouprave za pomoć poljoprivrednim gazdinstvima spomenuvši staklenike za poljoprivredna gazdinstva koja imaju malo zemlje.

Galerija slika

gazdinstvaopstinapčelarisečanj