Potpisivanje Ugovora o obavljanju stručne prakse u okviru projekta YourJob 2

U okviru Lokalnog akcionog plana za mlade opštine Sečanj planirano je da se u saradnji sa Karitasom Zrenjanin i projektom YourJob obezbedi program stručne prakse za 5 mladih iz opštine Sečanj. Tim povodom potpisivanje Ugovora o obavljanju stručne prakse u okviru projekta YourJob Karitasa iz Zrenjanina, za pet mladih iz opštine Sečanj, juče 10. aprila 2024. godine održan je prijem kod predsednika opštine Nebojše Meljanca.


Predsednik Meljanac je pohvalio učesnike projekta koji za cilj ima zapošljavanje mladih iz opštine Sečanj ujedno je čestitao i mladima koji su potpisali ugovor.


Projekat YourJob je predstavila Milica Bogdanov, i tom prilikom naglasila da je podrška mladima u zapošljavanju ključan mehanizam za ostanak mladih u svojim sredinama a potpisivanje Ugovora o obavljanju stručne prakse u okviru projekta YourJob 2 je jedan od niza aktivnosti koji predstavlja rezultat saradnje sa opštinom Sečanj. Program stručne prakse je finansiran od strane Karitasa Zrenjanin, u iznosu od 1.023.253 dinara.


Karitas Zrenjanin je javno priznati organizator obrazovanja Republike Srbije i akreditovan je centar za karijerno vođenje i savetovanje. Više od 5 godina realizuje projekat Austrijske Razvojne agencije, YourJob koji pruža prilike mladima i osnažuje ih za zapošljavanje.


Memorandumi o saradnji su potpisani sa Bibliotekom “Jovan Dučić”, odnosno direktorkom Draganom Pantović, Auto Centrom doo iz Sečnja i ispred lokalne samouprave sa Milanom Gruborom zamenikom predsednika opštine Sečanj, gde će mladi u period od 15. aprila do 14. septembra 2024. godine obavjati stručnu praksu.


Posle potpisivanja ugovora opština je u saradnji sa Karitasom Zrenjanin organizovala radionicu sa učenicima u srednjoj školi “Vuk Karadžić”. Na radionici je, između ostalog predstavljen i spektar podrške koje Karitas pruža mladima za osnaživanje u poslu.

karitasopstinasečanjugovorizaposljavanjezrenjanin
Komentari (0)
Dodaj komentar