Probna elektronska sednica Skupštine opštine Sečanj

Juče, 24. decembra 2019. godine održana probna elektronska sednica Skupštine opštine Sečanj.
Sednica je održana u renoviranoj većnici sa montiranim audio i video sistemom a pred početak probe zatekli smo preuzimanje tablet računara od strane odbornika. Prisutne je pozdravila Irena Živković direktorka Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj – Banat koji su projektom obezbedili softver i zaduženi za obuku odbornika.
Održana je prva od tri planirane probe gde su se odbornici upoznali sa novim sistemom vođenja sednica a po rečima Arsena Plahina predsednika Skupštine opštine Sečanj zvaničan početak elektronskog vođenja sednica će verovatno biti tek u novom sazivu a u nastavku je izjavio:
-“Opština Sečanj je u saradnji sa ministarstvom za lokalnu samoupravu i regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj – Banat uradila projekat koji obuhvata renoviranje skupštinske sale, nabavka i ugradnja audio opreme, nabavku tablet računara za odbornike, server, softver i ekspertsku edukaciju i podršku. Elektronsko vođenje sednica kao i elektronsko glasanje osigurava veću efikasnost rada skupštine i ogromne uštede u odnosu na dosadašnjem štampanom materijalu za sednice”.

Galerija slika

elektronska sednicaeskupštinaopstinaRCB Banatsečanj
Komentari (0)
Dodaj komentar