Sarin uspeh, naš ponos

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije, a uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i škola, u Beogradu održano je 48. republičko školsko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”, koje je ujedno i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Preko dvesta hiljada dece je prošlo kroz sve nivoe takmičenja i samo 108 učenika se plasiralo na državno takmičenje. Takmičenje se sastojalo iz dva dela – teorijskog, na kom su osnovci pokazali svoje znanje rešavajući saobraćajne testove u Domu učenika Srednje železničke škole i – praktičnog, gde su simulirajući saobraćajne situacije pokazali svoje umeće na poligonu spretnosti u Ledenoj dvorani hale Pionir.

Posle dugog niza godina imali smo predstavnika na tako prestižnom takmičenju i našu opštinu je predstavljala učenica Sara Radivoj iz osnovne škole “Stevan Aleksić” iz Jaše Tomića pod mentorstvom Jelene Janjić.

-“Naša Sara je sa još tri učenika iz Zrenjanina i Novog Bečeja predstavljala Srednjobanatski okrug, gde je ona osvojila 276 poena od maximalnih 300 poena i time bila najbolja u svom timu i okrugu. To je veoma veliki uspeh za našu školu i opštinu, jer se time plasirala u prvih 15 mesta u državi i to u C kategoriji” – izjavila je nastavnica Jelena Janjić vidno zadovoljna postignutim Sarinim uspehom, posebno što škola nema svoj poligon spretnosti koji je potreban za praktični deo takmičenja.

Galerija slika

jaša tomićponosSara RadivojStevan Aleksictakmicenjeuspeh