Srednja škola – primer dobre prakse

Na održanom Sajmu obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu, SŠ “Vuk Karadžić“ je odabrana (nakon što je eksterno vrednovana najvišom ocenom i što je rad škole kao primer dobre prakse predstavljen u Pokrajini), kao jedina srednja škola primer dobre prakse da predstavi svoj rad. Odabrali su podršku učenicima kao ključnu oblast kroz koju su predstavili sve ključne oblasti i aktivnosti koje školu čine kvalitetnom. Kvalitetna podrška učenicima omogućava da svaki učenik bude uspešan i da se istakne u čemu je najbolji. Na ovaj način vaspitna uloga škole jača, a samim tim i kvalitet škole se poboljšava. Posebno je istaknut projekat Obogaćenog jednosmenskog rada koji je treću godinu u školi i omogućava realizaciju raznovrsnih programa. Zatim projekat „Delujmo preventivno – boravimo u bezbednom školskom okruženju“ koji je trajao čitavo prvo polugodište, a u kojem su učestvovale sve interesne grupe uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.


Kontinuirano usavršavanje nastavnika, kvalitetna nastava, realizacija uglednih časova, časova korelacije, upotreba IKT-a, a od nedavno u školi imaju nastavnika u zvanju pedagoškog savetnika (Danijela Aleksić, prof. srpskog jezika i književnosti) koji doprinosi da se neguje i razvija primer dobre prakse.


Školu su predstavile profesorke Danijela Aleksić i Kristina Luburić, učenici Milica Adamović i Dimitrije Vakaresku, kao i direktor škole Đorđije Milićević.


Sajam su posetili svi učenici završnih razreda i učenici trećeg razreda gimnazijskog odeljenja sa svojim profesorima.
Primerima dobre prakse škola je nastavila nizom realizovanih aktivnosti:Poseta Sajmu automobila u Beogradu, obeležavanjem Dana broja Pi, Dana poezije, Marta-meseca srpskog jezika, manifestacije „Čitajmo glasno“, odlaskom u pozorište u Novi Sad, održano Okružno takmičenje iz engleskog (gde su učenici postigli zapažene rezultate).


Ono na šta su svi ponosni u školi jeste pre svega uspeh njihovih učenika i zadovoljstvo da borave u školi, u kojoj se osećaju bezbedno i gde se neguje tolerancija, prijateljstvo, empatija i podrška u svakom smislu te reči.

dobra praksaprimersečanjsrednja školaVuk Karadžić
Komentari (0)
Dodaj komentar