U NEDELJU 26. MAJA NASTAVAK AKCIJE BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA- PRVI PUT I FIZIJATRIJSKI PREGLEDI DECE

Usled velikog interesovanja građana, Ministarstvo zdravlja u nedelju, 26.maja, nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.
Tom prilikom, u periodu od 8.00 do 17.00 časova, u Domu zdravlja Sečanj biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, kojima će biti pregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem – ambulanta pedijatrije.
Takođe, u istom periodu, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno provere krvnu sliku, provere hormone štitaste žlezde – laboratorija, izmere krvni pritisak, obave pulmološki pregled – pulmološka ambulanta ( a svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina biće obavezno urađen i rentgen pluća- RTG kabinet) i urade tumor markere prostate- laboratorija.
I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.
Podsetimo, protekle nedelje je 23 hiljade građana obavilo preventivne preglede, a kod njih 1800 uočene su zdravstvene nepravilnosti i poslati su na dalju dijagnostiku i lečenje
Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom izražava zahvalnost svim građanima koji su protekle nedelje obavili preglede, i poziva sve da isto učine i ove. Naročito apelujemo na roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta, koja usled nedovoljno fizičke aktivnosti i uvećanja vremena koje provode ispred ekrana mobilnih telefona, sve češće imaju probleme lokomotronog sistema, odnosno kičmenog stuba.

decadijagnostikaDom zdravlja Secanjpreglediprevencija
Komentari (0)
Dodaj komentar