U OPŠTINI SEČANJ KREĆE ŠKOLA RODITELJSTVA „CEO SVET“ ZA TRUDNICE I OČEVE

Udruženje žena „Naš osmeh“ iz Sečnja u saradnji sa stručnim timom iz Zrenjanina i uz podršku Turističke organizacije opštine Sečanj pokreće Školu roditeljstva „CEO SVET“ za trudnice i očeve sa područja opštine Sečanj. Projekat je podržan sredstvima Ministarsva za brigu o porodici i demografiju, kroz javni poziv za dodelu dotacija namenjenih za projekte porodično-pravne zaštite građana, koordinacije i sprovođenja populacione politike u 2024. godini
Škola roditeljstva “CEO SVET” je program koji nudi svim stanovnicima sa područja opštine Sečanj, koji treba da se ostvare u ulozi roditelja, na jednom mestu pomoć sa znanjem i savetima od strane stručnih lica iz ove oblasti, takođe jedan jedinstven i celovit pristup pripreme i edukacije trudnica i njihovih partnera za porođaj.
Početak programa – od 24. nedelje trudnoće. Časovi radionice će biti dva puta nedeljno on line u trajanju od 60 minuta preko zoom aplikacije. Projekat je predviđen da traje 6 meseci, prvi mesec je pripremni period organizacije, a ciklus edukacija će trajati 5 meseci.
Cilj programa je da budućim roditeljima iz manjih seoskih sredina omogućimo da kroz ovaj program obuke dobiju kvalitetne informacije i direktan razgovor sa stručnim licima, koji će ih na najbolji način priremiti i obučiti za najlepši i najodgovorniji živitni izazov da postanu roditelji. Kroz ovu radionicu budući roditelji dobiće psihofizičku pripremu i psihološku podrdšku.
Program će voditi tim od 6 predavača tj. relevantnih stručnjaka iz različitih oblasti od značaja za svaku obuhvaćenu obalast. Stručni tim će činiti: ginekolog, psiholog, pedijatar, stomatolog, strukovna babica i medicinska sestra.
Škola roditeljstva će budućim roditeljima pružiti jasne smernice i uputsva za zdravu trudnoću i porođaj, razvoj privrženosti između deteta i roditelja, podršku dojenju, higijenu i negu novorođenčeta, kao i psihovizičku pripremu trudnica za porođaj, zatim i smernice za period posle porođaja.
Škola kreće sa radom od 01.06.2024. godine.
Pozivamo sve zainteresovane trudnice i očeve da se pridruže školi roditeljstva!
Kontakt telefon: 065/8841965

ceo svetnaš osmehočeviopstinasečanjškola roditeljstvatrudniceudruženje
Komentari (0)
Dodaj komentar