Vakcinacijom protiv svinjske kuge

Veterinarska stanica  “MD VETMEDICINA“ iz Sečnja obaveštava meštane svih naseljenih mesta u opštini Sečanj: Jaša Tomić, Konak, Krajišnik, Šurjan, Sečanj, Busenje, Boka, Sutjeska, Jarkovac, Banatska Dubica i Neuzina da je u toku popis, vakcinacija i obeležavanje svinja po domaćinstvima protiv klasične kuge svinja.

Mole se meštani da ovo obaveštenje shvate krajnje ozbiljno, jer je u našoj okolini (Rumunija) prisutna afrička kuga svinja,koja se širi i preti da uđe u našu zemlju. Obzirom da je opština Sečanj granična opština vrlo je bitno da se prilikom popisa, vakcinacije i obeležavanja svinja koja je toku, veterinarskoj službi koja je na terenu kažu pravi podaci o broju i kategorijama svinja. Ovaj popis, vakcinacija  i obeležavanje se ne odnose samo na svinje koje su namenjene prodaji, nego i životinjama koje su namenjene za klanje u sopstvenom domaćinstvu.

Obzirom da je saradnja meštana po ovom pitanju relativno slaba i da oni ovu situaciju ne smatraju previše ozbiljno još jednom apelujemo da je afrička kuga svinja neizlečiva i nosi velike ekonomske gubitke.

Za dodatne informacije obratiti se veterinarskoj stanici “MD VETMEDICINA“ u Sečnju koja se nalazi u ulici Prvomajska 26 a ili pozvati na: 023/3841-707,065/8417070.

MD VETMEDICINAobeležavanjepopissečanjsvinjska kugavakcinacija