Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta posetio Jašu Tomić

Na poziv Predraga Rađenovića, predsednika opštine Sečanj danas, 7. maja 2019. godine mesto Jaša Tomić posetio Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.
Ministra Udovičića ispred hale sportova u Jaša Tomiću dočekao Predrag Rađenović sa svojim saradnicima, predstavnici sportskih klubova i meštani.
-„Izuzetno mi je drago što nam je u posetu došao ministar Vanja Udovičić. Dobro je što nam sve češće dolaze ministri i predstavnici Republike i Pokrajine i u direktnom kontaktu saznaju za naše probleme i pomognu da nastavimo dalje još bolje“ rekao je Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj zahvalivši se ministru Udovičiću na poseti i poklonima. Rađenović je u nastavku rekao da će vrlo brzo početi sa rekonstrukcijom krova i parketa u hali sportova u Jaša Tomiću, da je već sve dogovoreno sa Pokrajinom a da očekuje i pomoć od strane ministarstva za sport i omladinu.
-„Drago mi je da opština Sečanj iz budžeta izdvaja 2,5% za sistem sporta, što je iznad evropskog standarda. Želeo bih da se zahvalim predsedniku opštine Predragu Rađenoviću što je sistem sporta i omladinsku politiku stavio u prvi plan i da kroz razne akcije i projekte želi da kroz jednu novu dimenziju omogući svim građanima, a pogotovo mladima da kvalitetnije provode svoje vreme. Mi nastavljamo akciju doniranja sportske opreme, rekvizita za fiskulturne sale. Ideja nam je da u što više fiskulturnih sala obnovimo koševe, golove, mreže, da im donesemo lopte i da naša deca kroz sistem školskog sporta naši đaci i sportisti imali što bolje uslove. Takođe, ovako možemo u direktnom razgovoru da čujemo realne probleme lokalnih klubova, funkcionera i sportista, odnosno da možemo da porazgovaramo o dnevnim, tekućim problemima i da pokušamo da zajednički, multisektorski sa lokalnom samoupravom, sa Pokrajinskom vladom i mi sa republičkog nivoa pomognemo“ rekao je ministar Udovičić.
Direktor osnovne škole „Steva Aleksić“, ljupče Trpčevski se zahvalio predsedniku opšine Predragu Rađenoviću i ministru Udovičiću na poklonima u vidu sportske oprema koja je bila neophodna kako bi se naša deca bavila kvalitetno sportom a i naporima da se popravi krov i promeni parket u hali koja je po njegovim rečima dragocena ne samo za osnovnu školu nego za celu opštinu i u kojoj se odvijaju sve sportske manifestacije do republičkog nivoa.

Galerija slika

jaša tomićministarsečanjsportVanja Udovičić