Velika havarija na bunaru za vodosnabdevanje u Šurjanu

Prema poslednjim informacijama iz Javno komunalnog preduzeća u Sečnju, radi se o ozbiljnoj havariji na bunaru u Šurjanu. Naime, postojeća pumpa sa cevima upala u bunar a sutra dolazi ekipa iz Novog Sada koja će probati da pusti u bunar manju pumpu kako bi ustanovili kako radi i koliko vode daje. Nakon toga će se više znati.
S obzirom da predstoji vikend a vodovod u Šurjanu ne funkcioniše razgovarali smo sa Predragom Rađenovićem predsednikom opštine Sečanj. Rađenović je rekao da je lokalna samouprava već poslala meštanima 100 balona vode za piće i da je u saradnji sa Vatrogasnom službom iz Sečnja obezbedila cisterne sa tehničkom vodom.
-“Učinićemo sve da meštanima Šurjana u najkraćem mogućem roku obezbedimo nesmetano snabdevanje vodom a u pripremi je tehnička dokumentacija za bušenje novih bunara u Šurjanu i Neuzini.” rekao je Rađenović.
Koliko toliko olakšavajuća okolnost su dve česme sa pitkom vodom koju koriste meštani.
-“U selu ima tri hidrofora koji koriste dvadesetak kuća, baš ti koji imaju puno krava, a mi ostali imamo u selu dve pumpe, pa nosimo u balone. Zahvaljujući opštini i mesnoj zajednici danas su meštanima podeljeni i baloni sa vodom za piće.” rekla je Ljubinka Terek meštanka sela Šurjan.
Cisterna za snabdevanje vodom biće u centru Šurjana svaki dan ujutru od 7,30 do 9,30, a popodne od 15,00 do 17,00 časova. U slučaju ukazane potrebe dolaziće i više puta.

bunarhavarijapumpaŠurjanvoda
Komentari (0)
Dodaj komentar