Bespovratna sredstva za ZZ “Agrosoj” iz Neuzine

0 1.343

Na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije Ministarstvo za brigu o selu sprovodi Programa podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na čitavoj teritorji Republike Srbije za 2021. godinu.
Zemljoradnička zadruga “Agrosoj” iz Neuzine je dobitnik sredstava sa teritorije opštine Sečanj pa je u ponedeljak u Palati Srbije upriličeno potpisivanje trojnog ugovora između Ministarstva, opštine Sečanj i zadruge.
Potpisnik ugovora za zadrugu je Nandor Vereš direktor ZZ “Agrosoj” a ispred lokalne samouprave Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj.
-“Danas je jedan jako značajan dan za našu zadrugu jer smo dobijanjem ovih sredstava dobili i jedan veliki vetar u leđa koji će biti značajan ne samo za nas i Neuzinu već i za celu opštinu Sečanj. Ministarstvo za brigu o selu je prepoznalo naš projekat kao dobar i značajan i odobrena su nam sredstva u iznosu od 15 miliona dinara, radi finansiranja ukupne investicije u iznosu od 17.5 miliona dinara. Radi se o kompletnoj liniji za pranje, kalibrisanje i pakovanje šargarepe, te ćemo sada biti u mogućnosti da proširimo proizvodnju, zaposlimo nove mlade ljude, uključimo veći broj kooperanata i otvorimo nova tržišta.” za NMR Info izjavio Nandor Vereš direktor ZZ “Agrosoj” u nastavku rekao: Zahvalio bih se još jednom Ministarstvu za brigu o selu i ministru Milanu Krkobabiću što su prepoznali značaj projekta, zahvalio bih se na podršci i lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine Peđi Rađenoviću, i izrazio bih uverenje da će ova investicija opravdati poverenje i da će doprineti napretku cele opštine.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana