Održana svečanost “Odvažne žene naših sela” u Jarkovcu

0 921

Projekat “Odvažne žene naših sela” je podržan od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Prva projektna aktivnost je realizovana avgusta meseca posetom poljoprivrednom sajmu “Agra 2021”, a druga 16.10.2021.godine obeležavanjem svečanosti povodom Međunarodnog dana žena sa sela održana u Jarkovcu.
Na svečanosti su se predstavila udruženja iz Boke, Krajišnika, Zrenjanina, Padine, Vršca, Plandišta i Aleksandrova a pored mnogobrojnih posetilaca bili su i Vedrana Ilić pomoćnica ministra poljoprivrede, Snežana Vučurević, načelnica Srednjobanatskog okruga i Goran Đaković savetnik podpredsednika Vlade Republike Srbije.
-“Cilj naše svečanosti je afirmisanje udruženja naše i susednih opština, rušenje sterotipa i barijera sa kojima se žene sa sela svakodnevno susreću. Danas smo imali priliku da vidimo vredne i odvažne žene, koje daju veliki doprinos razvoju naših sela i poljoprivrede u celini.
Velika podrška krovnih institucija daje vetar u leđa i nadamo se da će ova svečanost postati tradicija našeg sela. Zahvaljujemo se pomoćnici ministra poljoprivrede Vedrani Ilić, načelnici srednjobanatskog okruga Snežani Vučurević, savetniku podpredsednika Vlade Goranu Đakoviću, Agrobiznis magazinu i portalu “Domaćinska kuća” na svesrdnoj podršci i razumevanju.” izjavila je za NMR Info Biljana Tomić predsednica Udruženja građana “Moja ravnica” iz Jarkovca.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana