Opet neka budala upalila dud

2 1.668

U nedelju, 12. februara 2017. godine oko 14.00 časova javljeno je Popara Novici, sekretaru mesne zajednice Jaša Tomić da je neko upalio travu i šiblje oko dudova i da jedan dud bukvalno gori. Novica je odmah krenuo i sa svojim ocem, Popara Draganom, inače članom Saveta mesne zajednice ubrzo stigao na zgarište. Uspeli su da ugase vatru koja je zahvatila dud, ali na žalost, njemu više nema spasa.

-“Ovo se često dešava i krajnje je vreme da se sa paljevinama prestane. Osuđujem svaki čin vandalizma i piromanstva. Iako su svi dudovi prema motelu pod zaštitom države, svi moramo da se pobrinemo i zaštitimo ih. Našim nečinjenjem danas je uništen dud star preko sto godina. Dud koji je odolevao ratovima, poplavama, nevremenima uništen je ljudskom nebrigom” za NMR Info izjavio Popara Novica, sekretar mesne zajednice Jaša Tomić.

Redakciji je poslat kratak video klip u kojem se jasno vidi dud u plamenu a komentar snimatelja “Opet je neka budala upalila” najbolje prikazuje nepoznatu osobu koja je to učinila.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
 1. Zivotna sredina komentariše

  Pa ovako, ne znam iz kog razloga, tog dana sam se setala ka motelu i trava oko igralista je bila upaljena a vatra se brzo sirila. Ne razumem cemu to, kome smeta trava, zar je nije lakse pokositi?! I jos nesto, cuveni drvored Josipa Broza TIta tj drvored Mladosti koji treba da sadrzi 88 jelki, ima samo 40-tak. Mogla bi neka akcija da se odrzi sadnja novih jelki i cak ciscenje, ne znam ko se seca, da je postojala staza tj setaliste pored tih jelki a koja sada ne postoji odnosno zarasla je u korov.

 2. Milenko komentariše

  treba znati,ko je palio,palice opet, ali sto se tice ovoga,slazem se da ovo nije smeo da pali, ko bio da bio, mora da snosi odgovornost.. ili neka zasadi nove dudove na prolece.. ili cekati celo leto, ko zna mozda ostane koja grana,pri tome neka se javi taj sto je to upalio,posto se vidi da ne zna da pali.. da zna, ne bi svake godine gorelo isto… ok, upalili ste jednom, posle cistite trnje.. trava nije nikom problem.. i to je to
  a ne,nadje se neki koji nema pojma.. ili kako vec pise u naslovu video zapisa “ ….. .. . .. . . ….. “ budala,jednostavno ko je taj strucnjak, mene ne interesuje,ali ako je covek… trebalo bi da se zapita,da li vise ikad treba da pridje bilo kakvoj vatri,pa cak i onoj koja je u šporetu,sacekaj,ako se osuzi,zasadi novo,pa sledeci put neces da pališ
  sta da ti radim ,kad si amater 😀
  🙂 😉

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana