POČINJE VALCER NA PETOPARCU

0 878

– 40. Međunarodni festival monodrame i pantomime –

Tek što se završila jedna velika pozorišna manifestacija, Sterijino pozorje, počinje druga. Ovoga puta u pitanju je Međunarodni festival monodrame i pantomime, jubilarni, 40 po redu festival čiji je osnivač Opština Zemun.

Selektor Festivala dr Milovan Zdravković je u takmičarski program izabrao jedanaest monodrama, tri pantomime i četiri stend ap nastupa. Monodrame će na ovogodišnjem festivalu izvoditi Ljubomir Bandović “Kontraš”, Dušanka Stojanović Glid “Kabul/Kućevna”, Ana Maljević “Kobne laži”, Slobodan Beštić “Moje nagrade”, Anka Gaćeša “Moj život”, Vanja Milačić “Gledanje”, Vesna Stanković “Milunka”, Biljana Đurović “Nadežda Petrović” i Mirjana Đurđević “Čučuk Stana”. Što se tiče monodrama iz inostranstva publici će se predstaviti Gera Sander (Izrael) “Konačno, kraj!” i Tina Milivojević (Kanada) “Village”.

U programu festivala koji je namenjen pantomimi predstaviće se Pol Kozma (Rumunija) “Od Bukurešta do Menhetna”, Aram Kojohan (Jermenija) “Duša stolice” i Predrag Radovančević (Srbija) “Transpersona”.

U stend ap programu nastupiće Domagoj Pintarić (Hrvatska), Filip Andonikus (Bosna i Hercegovina), Peđa Bajović (Jugoslavija) i Vladimir Cvejić (Srbija).

Prema programu festivala monodrame i pantomime će biti igrane u Pozorištu lutaka “Pinokio” od 25. do 28. juna, dok će stend ap program biti prikazan u Klubu Fest i Kulturno-sportskom centru “Pinki” 23. i 24. juna.

Pored predstava u zvaničnoj selekciji organizator festivala je na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu monodrame i pantomime predvideo i prateći program iz kojeg izdvajamo predstavljanje monografije povodom 40 godina Festivala monodrame i pantomime, koje će biti održano u Madlenijanumu 18. juna, i promociju knjige Zijaha Sokolovića “Glumac je glumac je glumac” koja će biti održana u restoranu “Stara carinarnica”.

Festival počinje 23. juna, i trajaće do 28. juna. Ovogodišnji festival otvoriće Dušan Kovačević.

R. Zubac

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana