SŠ“Vuk Karadžić“ i OŠ “Stevan Aleksić” u pilot projektu „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“

1 1.137

Projekat je počeo da se realizuje u školskoj 2023/2024. godini u 95 škola, odnosno u 73 osnovne i 22 srednje škole koje ostvaruju jednosmenski rad na teritoriji čitave Srbije. Srednja škola “Vuk Karadžić“ i osnovna škola “Stevan Aleksić” su učesnice projekta. Program „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“ se u srednjoj školi realizuje u prvom razredu gimnazijskog odeljenja za sve učenike, a vodi ga profesorka Dobrila Stanić.


Memorandum o saradnji u okviru ovog Pilot projekta potpisali su Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo sporta, svako u domenu svoje nadležnosti. U projektu učestvuje i Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta, čiji su predstavnici danas posetili škole i uradili testiranja i sportsko-medicinske preglede učenika.


-“Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta je ustanova koja je određena da uradi testiranja u okviru projekta „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“. Projekat traje tokom školske 2023/2024 godine i ako sve bude onako kako svi planiramo naredne 2024/2025 školske godine će se povećati broj časova fizičkog vaspitanja u osnovnim i srednjim školama i uvesti redovni lekarski pregledi naše dece što je i suština da kontrolišemo njihovo zdravlje gojaznosti, njihovo stanje fizičke sposobnosti. Drugo testiranje dece će se obaviti tokom maja i juna meseca gde ćemo videte uticaj povećanih broja časova fizičkog vaspitanja u odnosu na škole koje nisu bile deo projekta.”, za NMR Info izjavio dr Branislav Strajnić iz Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.


-“Ovi pregledi predstavljaju inicijalne preglede, gde će se utvrditi zdravstveno stanje naše dece, ali i koliko su fizički sposobna. U projekat smo se uključili sa velikim zadovoljstvom i radošću , jer na pravi način i uz veliku podršku možemo kao škola da promovišemo zdrav način života.”, izjavila je Danijela Aleksić direktorka srednje škole “Vuk Karadžić”.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
  1. Nele komentariše

    Konačno nešto pametno, svaka čast.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana