2. Jesenje čarolije u Sečnju

0 2.354

U organizaciji udruženja žena ,,Naš osmeh’’ u Sečnju je po drugi put organizovana manifestacija ,,Jesenje čarolije’’ u okviru koje je održana prodajna izložba ručnih radova, narodnih rukotvorina, zimnica i to nije sve. Žene iz udruženja su ove godine u sklopu manifestacije organizovale i koncert narodnih pesama i igara na kojem su učestvovali KUD “Vlado Tomanović” iz Sečnja, KUD “Bratstvo – jedinstvo” iz Sutjeske, pevačka grupa “Ercegovina” iz Sečnja, pevačka grupa iz Krajišnika i Sečnja i deca iz osnovne škole “Aleksa Šantić”.
Učesnici ovogodišnje mafinfestacije bila su udruženja žena iz Elemira, Boke, Neuzine, Jarkovca, Krajišnika i Sečnja.
Podršku udruženju žena “Naš osmeh” u organizaciji ovogodišnjih Jesenjih čarolija pružili su opština Sečanj, turistička organizacija opštine Sečanj, Omladinski kulturni centa i mesna zajednica Sečanj.
Čast da manifestaciju proglasi otvorenim pripala je Predragu Rađenoviću predsedniku opštine Sečanj a prisutne su pozdravili i protonamesnik Ivan Mučalov i Gero Milošević predsednik Saveta mesne zajednice Sečanj.
Po odluci žirija treće mesto, u kategoriji “Najlepši i najoriginalniji proizvod” osvojilo je udruženje žena “Tradicija” iz Elemira, drugo mesto pripalo je Aktivu žena “Jarkovac” a prvo udruženju žena “Bokinski biseri” iz Boke.
Nagrada za najlepši štand pripala je Asocijaciji žena iz Krajišnika a specijalnu nagradu osvojili su đaci prvaci iz osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Sečnja.
-“Da bi se sačuvala tradicija i sve ono što čini naš narod, jako je bitno održavanje ovakvih manifestacija. Danas smo se okupili da pokažemo šta sve naše žene znaju da naprave od zimnice. Da pokažemo da nismo zaboravili stare recepte naših baka. S razlogom smo našu manifestaciju nazvali “Jesenje carolije“, jer ovo šarenilo na tezgama je prava čarolija” izjavila je Mirjana Dangubić predsednica udruženja žena „Naš osmeh“ iz Sečnja.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana