5. Manifestacija “Bebo srećan ti dolazak na svet”

0 789

Za pet godina darivane 53 bebe.
Nikolija, Jovan, Mia, Anastasija, Danijel, Zoltan i Aleksa su bebe koje su ove godine darovane od strane Udruženja žena „Banatsko jagnje“ iz Boke.
Po peti put da Udruženje žena “Banatsko jagnje” organizuje manifestaciju “Bebo srećan ti dolazak na svet” u kojoj daruje poklonima sve bebe koje su rođene i žive u Boki u periodu između dva 19. novembra.
Iz godine u godinu ovoj akciji priključuje se sve više udruženja iz drugih mesta, kao i pojedinaca koji žele da daruju sve novorođene bebe. Pored udruženja „Banatsko jagnje“, u akciji su učestvovale i asocijacije žena iz Krajišnika i Banatskog Despotovca, kao i udruženja penzionera – invalida „Sava Kovačević“ iz Zrenjanina i Boke, Jarkovac i gospođe Popov Anđelija i Marija Gligor.
Pored udruženja „Banatsko jagnje“ u akciju su od prve godine uključeni i sponzori.
„Svi sponzori su sa nama od prve godine. Svake godine nas sami kontaktiraju i ponude se da doniraju poklone za bebe. Iz tog razloga smo i proširili akciju, jer smo želeli da na neki način izrazimo zahvalnost sponzorima. Prvo obuhvatamo mesta odakle su sponzori, a ove godine je to Krajišnik, a sledeće godine će to biti Jarkovac. Sečanj, Krajišnik i Jarkovac su redovni. Naši pokloni su rezultat jednogodišnjeg rada, a oni poklone formiraju prema svojoj želji poput kozmetike, odela i ostalih neophodnih stvari. Nikada ne gledamo pakete, jer poklon nema cenu i svaki je dobrodošao“ – rekla je predsednica Udruženja „Banatsko jagnje“, Marija Večanski.
Ove godine su imali i mali jubilej, 50. bebu koji su darivali.
“Kao i za 25. bebu, i za 50. smo obezbedili poseban poklon. Obe su devojčice, a videćemo da li će 100. beba biti dečak. Ovim povodom smo organizovali i nagradnu igru, u vidu glasanja na Fejsbuku i pogađanja pola 50. te bebe. Nagrada je u vidu proizvoda našeg brenda „Pletenia“, a osvojila ju je Eržika Savanović. Imajući u vidu da se ovo pokazalo kao dobra praksa, razmišljamo da takmičenje organizujemo i za pogađanje pola 60. bebe. Možda će se na ovaj način više ljudi uključiti u akciju“, kaže organizatorka događaja.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.