52. SUSRET AMATERSKIH POZORIŠTA VOJVODINE SE PREKIDA

0 817

sapdvU petak 16. maja u Staroj Pazovi je počeo 52. Susret amaterskih pozorišta Vojvodine. Pred početak ovog susreta u Srbiji je zbog katastrofalnih poplava proglašena vanredna situacija. To je u velikoj meri uticalo na sam tok susreta jer je isti bio opterećen tim saznanjem. Savez amatera Vojvodine, kao organizator i Savez amatera Stara Pazova kao izvršni organizator su odlučili da se, i pored zahteva za pomeranje, susret održe.

Kao posledica poplava glumci iz Sremske Mitrovice, koji su trebali na 52. Susretu da odigraju predstavu Uspavanka za poplavljeni bal su otkazali svoje učešće, dok je pozorište iz Žablja sa predstavom Na granici takođe otkazalo učešće zbog problema u vezi sa jednim glumcem.

U međuvremenu je Vlada Republike Srbije proglasila trodnevnu žalost povodom žrtava katastrofalnih polava, 21, 22 i 23 maj što je direktno uticalo da se 52. Susret amaterskih pozorišta Vojvodine prekine. Povodom svih tih dešavanja Organizacioni odbor 52. Susreta amaterskih pozorišta Vojvodine izdalo je sledeće saopštenje koje prenosimo u celosti.

Poštovani sugrađani, ljubitelji pozorišta!

Zbog teške situacije u Srbiji izazvane poplavama nezapamćenih razmera, pošto je u našoj zemlji proglašena trodnevna žalost, 52. Susret amaterskih pozorišnih društava Vojvodine u Staroj Pazovi se prekida. Kada će biti nastavljena ova kulturna manifestacija, znaće se posle sastanka organizatora u Novom Sadu, o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni putem medija i društvenih mreža. Sad nam je zadatak da pomognemo ugroženima!

Navodi se u saopštenju za javnost Organizacionog odbora 52. Susreta amaterskih pozorišta Vojvodine.

R. Zubac

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana