53. POKRAJINSKA SMOTRA RECITATORA “PESNIČE NARODA MOG“ SEČANJ

0 1.071

Pokrajinska smotra recitatora ,,Pesniče naroda mog“ završna je smotra najboljih recitatora Vojvodine i sastavni je deo jedinstvene selekcije za Republičku smotru. 53. Pokrajinska smotra recitatora “Pesniče naroda mog“ održaće se u Sečnju, 21, 22. i 23. aprila 2023. godine.

21. april – petak
11,00 sati – smotra recitatora mlađeg uzrasta
22. april – subota
11,00 sati – smotra recitatora srednj eg uzrasta
23 april – nedelja
11,00 sati – smotra recitatora starijeg uzrasta

Ciljevi smotre su da kod mladih neguje estetske i etičke vrednosti koje poezija prenosi, očuvanje i negovanje maternjeg jezika, kao i negovanje kulture govora i javnog scenskog nastupa.
Na pet zonskih smotri: Subotica, Sremska Mitrovica, Čoka, Bač i Kovin, žiri je odabrao recitatore iz tri starosne kategorije: mlađi uzrast (od 1. do 4. razreda), srednji uzrast (od 5. do 8. razreda) i stariji uzrast (srednjoškolci i stariji).
Žiri smotre u sastavu: Predrag Momčilović, Ana Leskovac, Agneš Rafai Telečki, Amalija Kovač i Danijela Radu, proglasiće najbolje recitatore i odabrati devet recitatora iz svake kategorije za Republičku smotru.
Organizatori smotre su Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine i Obrazovno kulturni centar Sečanj.
Manifestaciju sufinansira Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijarat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Opština Sečanj.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana