55 godina rukometa

0 554

U subotu, 19.06.2010. godine, u holu osnovne škole u Jaši Tomiću održano je prigodno slavlje povodom 55 godina od osnivanja rukometnog kluba „Radnički“.
Na proslavi su svečano uručene plakete zaslužnim građanaima i organizacijama koji su na bilo koji način pomagali sportu i promociji rukometa u našem mestu. Svečanosti su pisustvovali igrači i članovi rukometnog kluba „Partizan“ iz Beograda, predstavnici Rukometnog saveza Vojvodine na čelu sa gospodinom Slobodanom Višekrunom, Generalnim sekretarom RSV-e, gospodin Momir Rnić – Čape, legenda rukometnog sporta, gospođa Tanja Dulović, načelnica Srednjebanatskog okruga, gospodin Toma Mladenović i mnogi drugi prijatelji kluba.

Rukometni klub „Radnički“ iz Jaše Tomića osnovan je daleke 1955. godine od strane velikih zaljubljenika u ovaj sport, Vase Popare i pokojnog Milenka Ivkovića, a 1950. godine je prvi put rukomet počeo da se igra i to u bivšoj školi učenika u privredi koja je tada bila u našem mestu. Iz kluba i našeg mesta potekli su mnogi igrači poput Mirka Miloševića, Gorana Andrijaševića, Nenada i Nikole Štrpca, Bojana Radivoja i mnogih drugih, a za najboljeg igrača kluba svih vremena proglašen je Tomislav Rikalo.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana