57. VELIKI FESTIVAL FOLKLORA RUMUNA VOJVODINE

2.181

Sinoć je u Sutjesci otvoren trodnevni Festival folklora Rumuna iz Vojvodine-Srbije a tokom tri dana, koliko festival traje, nastupiće više od hiljadu učesnika.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović, državni sekretar u Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, predsednik Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine Danijel Petrović i članovi tog tela, predstavnici iz  Rumunije, kao i episkopije rumunske pravoslavne crkve i drugi, brojni gosti.

Predsednik Rađenović je izrazio zadovoljstvo što se na teritoriji opštine Sečanj posle dvadeset godina ponovo organizuje tako značajna manifestacija. Opština Sečanj ima veliku dušu da gaji tradiciju a gajićemo je i dalje dok nas ima, naveo je predsednik Rađenović.

Goste i učesnike festivala pozdravili su i državni sekretar u Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, predsednik Nacionalnog saveta Rumuna Danijel Petrović i predsednik Saveta mesne zajednice Sutjeska Marin Živojin-Bulež.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.