Aleksa Krtolica, učenik generacije 2004.

-“Dragi naši maturanti, poštovani roditelji, kolege i svi prisutni na ovoj svečanosti, večeras smo se okupili da pozdravimo i ukažemo čast našim maturantima 2004. godišta, školske 2018/19. godine.
Ispred nas se nalaze dvanaest učenika ove generacije koji su pre 10 godina prvi put ušli na vrata naše škole radoznali da vide šta se krije u tako velikoj zgradi. Tu su našli mnoštvo dece, vaspitačice, učiteljicu, nastavnike i sve ostale zaposlene koji su pokušali da ih podrže i ohrabre u njihovom odrastanju i sazrevanju. Verujem da delim mišljenje svih prisutnih da je odrastanje ove generacije bilo veoma specifično. Protkano je velikim pažnjom najpre roditelja, pa zatim i svih u školi, da se iz svakog od njih izvuče ono što je pozitivno, a da to ne utiče na njihov normalan psihofizički razvoj.
Dragi maturanti, vi ste uspešno napravili svoj prvi veliki korak u životu. Ostaje još da učinite mali napor kako bi položili završni ispit osvojili što više bodova i svi upisali željene srednje škole. U tome ćemo vam pružiti svu neophodnu pomoć i podršku.
Dragi naši maturanti, želim vam puno zdravlja i da uspešno nastavite da koračate kroz život imajući u vidu reči kineske poslovice : „Planinu će pomeriti samo onaj koji je u početku pomicao kamenčiće“.”, deo je izlaganja Ljupčeta Trpčevskog direktora osnovne škole “Stevan Aleksić.”
Inače, u ovoj generaciji od 12 učenika 3 ima odličan uspeh u 8. razredu. To su Aleksa Krtolica, Lidia Špaček nosioci Vukove diplome i Gorana Tatomir. Aleksa Krtolica se izdvojio u ovoj generaciji po uspesima kao višestruki učesnik na republičkim takmičenjima. Time je zasluženo proglašen od strane Nastavničkog veća za učenika generacije 2004.

Galerija slika

jaša tomićmaturantiškolaStevan Aleksic
Komentari (0)
Dodaj komentar