Dve važne pobede

U 28. kolu PSRL grupa Vojvodina rukometaši iz Jaše Tomića su gostovali ekipi Putinaca iz istoimenog mesta. Na samom početku utakmice na golu Radničkog briljira golman Jović koji sa par odbrana donosi prednost ekipi Radničkog koja iznosi 3-4 gola razlike. Sa tom prednošću se i odlazi na poluvreme, rezultat 16 :13.

U drugom poluvremenu preko Slavkovića sa pozcije krila i Nikolića sa pozicije beka naši momci postižu par lakih golova uvećavaju prednost koja je 38. minutu porasla na +6 za Radnički. Ali od tog momenta naši igrači prave veliki broj grešaka u odbrani i uz nekoliko ispuštenih lopti u napadu ekipa Putinaca smanjuje vođstvo Radničkog iz minuta u minut i u 51. minutu domaćin prvi put na utakmici vodi sa jedan razlike. Od tog momenta sjajni Jović spušta zavesu ispred svoga gola i do kraja za devet minuta svojim odbranama omogućava svojim saigračima postizanje golova iz kontri pa Radnički pobeđuje rezultatom 30:35.
Pored golmana Jovića treba istaći beka Nikolića strelca 9 golova.

Nakon pobede u gostima Radnički je u 29. kolu ugostio ekipu Bačke Palanke. Verovatno poneti rezultatom iz prethodnog kola naši igrači ulaze mlako u ovu utaknicu što gosti koriste i u prvi 15 minuta vode tri do četiri gola razlike. Posle zatraženog tajmauta trenera Ivkovića ekipa Radničkog pojačava igru u odbrani, ali u napadu ne ide sve glatko tako da se na poluvreme odlazi sa nerešenim rezultatom.
Početkom drugog dela igre preko raspoloženih za igru beka Fazekaša i krila Vukoja Radnički lagano daje gas a prednost raste iz minuta u minut tako da naši momci na kraju pobeđuju rezultatom
Najbolji pojedinac u timu domaćih Vukoje Stefan strelac 12 golova.

Do kraja sezone ostalo je još samo dva kola i to dosta nepovoljno za rukometaše Radničkog, jer obe utakmice igraju u gostima. Već sutra igraju u Kikindi a u četvrtak u Novom Sadu protiv ekipe Slavije.

Galerija slika

Backa Palankajaša tomićRadnickirukomet
Komentari (0)
Dodaj komentar