Konkurs za nabavku novih traktora i opreme za stočare uz podršku Svetske banke otvoren do 23. februara

Stočari koji žele da nabave novu opremu i traktore za bespovratna sredstva mogu da konkurišu do 23. februara, u okviru projekta koji Srbija sprovodi sa Svetskom bankom. Cilj ovog projekta je podizanje konkurentnosti domaće proizvodnje.
Predmet Drugog javnog poziva su investicije i prihvatljivi troškovi koji se odnose na unapređenje konkurentnosti primarne stočarske proizvodnje i to u oblastima proizvodnje mleka, proizvodnje mesa, pčelarstva i akvakulture. Mogu se iskoristiti za nabavku traktora i opreme.
Za sprovođenje Drugog javnog poziva u 2022. godini, opredeljena su sredstva u iznosu od 360.000.000 dinara. Ukupna vrednost investicija u individualnom poslovnom planu iznosi od 20.000 do 50.000 evra u dinarskoj protivrednosti. Minimalni iznos bespovratnih sredstava je od 10.000 do 25.000 evra.
„Projekat konkurentne poljoprivrede u Srbiji“ je zajednička inicijativa Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Svetske banke. Ovim je uveden novi model finansiranja kako bi se osnažili mikro, mali i srednji poljoprivredni proizvođači i preduzeća. Istovremeno cilj je unapređenje poljoprivrdne proizvodnje i konkurentnosti. Korisnicima koji planiraju nabavku traktora ili opreme projekat pruža mogućnost dobijanja bespovratnih sredstva u iznosu od 50% od ukupne vrednosti investicije, sa pripadajućim porezima. 40% je kreditno finansiranje u saradnji sa poslovnim bankama. Poljoprivrednici u nabavci učestvuju sa samo 10% sopstvenih sredstava.
Rok za podnošenje prijava je 23. februar.

bespovratna sredstvakonkursstočari
Komentari (0)
Dodaj komentar