Krajina startovala pobedom

Tri gola u protivničku mrežu je smestio Vučković u prvom kolu drugog dela Vojvođanske lige „Istok“ gde je domaća Krajina dočekala Budućnost iz Srpske Crnje.
Nastavak sezone, na radost svih navijača je počela baš onako kako se priželjkivalo. Upisana su 3 važna boda na domaćem terenu koja će sigurno biti presudna na kraju sezone. Utakmica sama po sebi nije obilovala nekom većom tenzijom i tempom i ako je bilo ukupno 5 pogodaka.
Prvo poluvreme izjednačeno, bez konkretnih šansi za pogodak na obe strane. Tek u 36. minutu gosti uspevaju da probiju sa leve strane odbranu Krajine i postignu gol. Strelac je bio Žarko Perin.
Tim rezultatom se otišlo na pauzu. U svlačionici ostaje Nebojša Grmuša a na njegovu poziciju dolazi Ervin Ferenci.
U drugom poluvremenu Krajina pojačava tempo igre i napadi su bili sve češći i konkretniji. U 55. minutu teren napušta Mirčetić Danilo a umesto njega ulazi iskusni Borislav Vučković. Upravo je Vučković samo 10 minuta nakon ulaska, poravnao rezultat na 1:1. Isti igrač u 74. minutu donosi prednost Krajini, ali samo na kratko. U 76. minutu Marko Vukoje izjednačuje rezultat, a već u sledećem napadu i samo minut nakon toga, Vučković daje svoj treći gol na meču za novo vođstvo Krajine. Tim het-trikom je i stavljena tačka na konačan rezultat koji je na kraju glasio 3:2 za domaću ekipu.
Utakmica možda nije bila nalik onim utakmicama iz prethodnog dela takmičenja, ali je svakako bodovno značajna za Krajinu jer su im komšije iz Sutjeske pomogli da se popnu na osmo mesto na tabeli posle pobede nad ekipom ŽAK-om. Krajina ima 21 bod, a sledeću utakmicu igraju baš protiv ekipe ŽAK-a u Kikindi narednog vikenda. To će biti prilika da im se revanširaju za prošlogodišnji poraz kod kuće i šansa da se bodovno odlepe na tabeli.
Dobro je počelo za Krajinu, a nadamo se da će tako biti i u nastavku prvenstva.
Napred Krajina!
Tekst i foto: Srđan Karanović

Galerija slika

buducnostfudbalkrajinaKrajisnikSrpska Crnja