Lehel ostao, Zlatica prošla

Izvršni odbor FSG Zrenjanin održao je sednicu 2. avgusta i doneo odluke za organizaciju takmičenja u novoj sezoni.

Pošto imamo dva kluba više ispod Područne lige, 20 u odnosu na 18 iz prošle sezone, A liga je povećana sa 10 na 12 učenika. Tako je status zadržao devetoplasirani Lehel iz Mužlje, a prolaz je dobila Zlatica, drugoplasirana iz B lige.

Predstavnici klubova B lige (osam učesnika) odlučiće na sastanku da li le će igrati dvokružno ili trokužno.

Sastavi liga:

A liga – Mladost (Banatski Despotovac), OFK Gradnulica (Zrenjanin), Borac (Zrenjanin), Proleter 2006 (Zrenjanin), Radnički 1911 (Jaša Tomić), Omladinac (Botoš), Naftagas (Boka), OFK Klek, ŽFK Banat-Bagljaš (Zrenjanin), Lehel (Mužlja, Banat (Čenta), Zlatica.

B liga – MSK (Mihajlovo), Proleter (Neuzina), Mladost (Belo Blato), Jedinstvo (Ečka), OFK Stajićevo, Sloga (Jarkovac), Tamiš (Farkaždin), ASK (Aradac).

Prvenstva u A i B ligi počinju 1. septembra.

Usvojene su liste sudija i delegata. Komesar takmičenja A lige biće Milorad Kurjak, a komesar takmičenja B lige Milan Deurić. Obojici je zamenik Đorđe Kontić. Za obe lige komesar suđenja biće Gojko Mizdrak. Zamenik će biti Momčilo Radman koji će voditi brigu o sudijama mladih selekcija. Za komesara suđenja Područne lige predložen je Radivoje Mihajlović. Propozicije A lige i Liga mladih selekcija prilagođene su nastalim okolnostima.

Takse za službena lica A i B lige FSG Zrenjanin nisu menjane, a predlog je da stari cenovnik važi i za Područnu ligu. Izmena je u ligama omladinaca, kadeta i pionira. Umesto jednog sudije utakmice će voditi sudijske trojke koje će imati ukupnu taksu 2.000,00 dinara i 500,00 dinara troškove prevoza za sva mesta van Zrenjanina. Sudije će u ovim uzrasnim kategorijama moći da vode i utakmice u svojim mestima.

U ligama pretpetlića igraće se jednokružno, a za ekipe koje ne nastupaju na turnirima, paralelno će se organizovati Liga kup kako bi se ujednačili programi za učesnike iz Grada (uglavnom igraju turnire) i učesnike iz naseljenih mesta.

Određene su teritorijalne grupe za prvu i drugu fazu Kupa FSG Zrenjanin.

Izvor: Fudbalski savez grada Zrenjanin

FSGfudbalsezonazrenjanin
Komentari (0)
Dodaj komentar