Ministar Đorđević u Sečnju

Opštinu Sečanj posetio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Ministra je dočekao Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj sa svojim saradnicima. U kabinetu predsednika Rađenovića razgovaralo se o funkcionisanju opštine i njenoj saradnji sa višim instancama vlasti, a najavljeni su i neki novi projekti.
U Domu kulture organizovan je sastanak sa članovima Udruženja invalida rada, udruženjima žena i meštanima gde je ministar Đorđević razgovarao o aktuelnim pitanjima i problemima sa kojima se suočavaju.
Najviše pitanja bilo je u vezi sa visinom primanja, te je ministar potvrdio da su započeti razgovori o povećanju plata, penzija i minimalne cene rada.
„Mene očekuju u narednom periodu i dogovori i razgovori sa sindikatima i poslodavcima, zatim naš problem zajednički sastanak gde ćemo probati naći konsenzus oko svega, ali ono što je sasvim izvesno s obzirom da smo postigli pozitivne rezultate u prošloj godini očekujemo pozitivne rezultate u sledećoj godini mi očekujemo da će biti svakako povećanje i penzija i plata i minimalne cene rada“ , rekao je ministar.
Opština Sečanj i Ministrastvo za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja zajedničkim snagama će pomoći Opštinskoj organizaciji invalida rada, a poboljšaće se i pristupačnost objektima.
Predrag Rađenović, predsednik Opštine, kaže: „Rešićemo rampe za invalide na svim javnim objektima. Sada imamo, na žalost, samo u Domu zdravlju. To smo dogovorili i ono što je rečeno da treba da obezbedimo za udruženje invalida, jer oni nemaju svoje prostorije kod nas u opštini. Ministar je obećao da im pomogne sa opremanjem a do nas, odnosno lokalne samouprave, je da nađemo plac“.
Inače, Opštinska organizacija invalida rada iz Sečnja broji oko 220 članova, a svoje delatnosti trenutno obavljaju bez prostorija.
„Pomažemo invalidima, hendikepiranima koji su u kolicima, obilazimo ih mesečno, odnosimo neke poklone i sednemo sa njima da popričamo da vidimo šta im treba, šta nedostaje dal neka lekarska pomoć“, kaže Željko Ilić predsednik Opštinske organizacije invalida rada.

Galerija slika

invalidi radaministar Đorđevićsečanjudruženje
Komentari (0)
Dodaj komentar