Ministar Đorđević u Sečnju

0 1.608

Opštinu Sečanj posetio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Ministra je dočekao Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj sa svojim saradnicima. U kabinetu predsednika Rađenovića razgovaralo se o funkcionisanju opštine i njenoj saradnji sa višim instancama vlasti, a najavljeni su i neki novi projekti.
U Domu kulture organizovan je sastanak sa članovima Udruženja invalida rada, udruženjima žena i meštanima gde je ministar Đorđević razgovarao o aktuelnim pitanjima i problemima sa kojima se suočavaju.
Najviše pitanja bilo je u vezi sa visinom primanja, te je ministar potvrdio da su započeti razgovori o povećanju plata, penzija i minimalne cene rada.
„Mene očekuju u narednom periodu i dogovori i razgovori sa sindikatima i poslodavcima, zatim naš problem zajednički sastanak gde ćemo probati naći konsenzus oko svega, ali ono što je sasvim izvesno s obzirom da smo postigli pozitivne rezultate u prošloj godini očekujemo pozitivne rezultate u sledećoj godini mi očekujemo da će biti svakako povećanje i penzija i plata i minimalne cene rada“ , rekao je ministar.
Opština Sečanj i Ministrastvo za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja zajedničkim snagama će pomoći Opštinskoj organizaciji invalida rada, a poboljšaće se i pristupačnost objektima.
Predrag Rađenović, predsednik Opštine, kaže: „Rešićemo rampe za invalide na svim javnim objektima. Sada imamo, na žalost, samo u Domu zdravlju. To smo dogovorili i ono što je rečeno da treba da obezbedimo za udruženje invalida, jer oni nemaju svoje prostorije kod nas u opštini. Ministar je obećao da im pomogne sa opremanjem a do nas, odnosno lokalne samouprave, je da nađemo plac“.
Inače, Opštinska organizacija invalida rada iz Sečnja broji oko 220 članova, a svoje delatnosti trenutno obavljaju bez prostorija.
„Pomažemo invalidima, hendikepiranima koji su u kolicima, obilazimo ih mesečno, odnosimo neke poklone i sednemo sa njima da popričamo da vidimo šta im treba, šta nedostaje dal neka lekarska pomoć“, kaže Željko Ilić predsednik Opštinske organizacije invalida rada.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana