Najbolji jašinski golmani

Poslednje 13.kolo DRLS  i derbi utakmica između domaćeg Radničkog i Potisje Pleteksa iz Ade je obilovala svim elementima rukometne igre koji rukomet i čine jednim od najdinamičnijih  sportova.

Od starta meča na parketu se vodi prava bitka, ali u granicama sporta a rezultat je sve do 17. minuta poravnat. Naime, domaćini konstantno dolaze do gola prednosti, ali uporni gosti uspevaju da 8 puta izjednače rezultat. Mnogo bi teže bilo igračima Radničkog da ostanu rezultatski u ovoj utakmici da na golu ne briljira fantastični Mates B. koji brani sigurno najbolju utakmicu u karijeri. Upravo su njegove odbrane i dovele do prve osetnije prednosti domaćih  i na poluvremenu je 14:10 za Radnički.

Početkom drugog poluvremena dobrom igrom u odbrani i brzim kontranapadima Radnički uspeva da se odlepi i na plus 6, ali gosti iz Ade uspevaju da konsoliduju redove i smanje prednost Radničkog u 56. minutu na 25:22. U tim momentima drugi golman domaćih Avdalović uspeva da odbrani 3 takozvana zicera a mladi Gađan koristi ukazanu priliku i brani sedmerac gostima, pa domaćin dobija ovaj susret rezultatom 28:22

-„U jednom neizvesnom meču sva 3 naša golmana su branila na vrhunskom nivou i oni su doneli prevagu na ovom meču. Posebno bih istakao Matesa koji je sa 14 odbrana pogurao naš tim ka važnoj pobedi“rekao je za NMR Info jedan od trenera Radničkog, Sekulić Miloš.

 

golmanijaša tomićPotisje PleteksRadnickirukomet
Komentari (0)
Dodaj komentar