Nastavak serije poraza

Prvu prvenstvenu utakmicu prolećnog dela sezone ekipa Radničkog 1911 odigrala na svom terenu protiv ekipe Banata iz Čente

Pred početak utakmice održan je minut ćutanja zbog iznenadne smrti Doder Mladena, dugogodišnjeg prvotimca i veterana fudbalskog kluba “Radnički 1911”.

Radnički 1911 i pored velikog angažovanja novog predsednika Zarin Milivoja i potpredsednika Plahin Arsena u obezbeđivanju igrača u prelaznom roku prvu prvenstvenu utakmicu u prolećnom delu sezone igra bez nekoliko standardnih prvotimaca. Bez obzira na sve, tener Gardinovački i njegovi puleni  počinju utakmicu sa željom da konačno prekinu lanac poraza.

Početak utakmice i šok za domaće igrače, jer gosti napadaju silovito rešeni da u prvim minutima obezbede pobedu i mirnu igru do kraja meča. Vrlo brzo domaćini preuzimaju inicijativu i odličnom akcijom gol postiže Mihajlović. Velika eforija na stadionu i kod domaćih igrača daje dodatnu snagu i slede napadi. Gosti u jednom trenutku uspevaju da u kontra napadu izvuku penal, ali izvanredni Savkov sa lakoćom brani. Do kraja prvog dela gotovo totalna dominacija domaćih igrača, ali bez uspeha da bar jedan od napada iskoriste i daju gol. Ostaje samo jedan krajnje negativan trenutak koji samo najavljuje loše suđenje i ogroman revolt kod domaćih igrača i publike. Radi se o duelu između jednog od igrača gostiju i glavnog sudije. Igrač kreće ka sudiji i nešto mu govori i za to dobija opravdano žuti karton i sve bi bilo u redu da isti igrač, istog trena ponovo opseda sudiju i zbog toga ne dobija crveni. Glavni sudija posle tog nemilog slučaja definitivno gubi autoritet a posledica toga je njegovo „objektivno“ i „nepogrešivo“ suđenje do kraja utakmice. Da to nije sve od lakrdije potpomaže delegat ocenivši u svom izveštaju da je sudijska trojka dobro sudila. Pa ko koga ovde zajebava?

Da je ekipa Banata spremnija videlo se u drugom delu utakmice. Ni kiša, ni težak teren za igru nije smetao gostima da često budu u napadu a i po njima se videlo da su doputovali sa namerom da pobede. U jednom od napada gostiju, kada su svi sem pomoćnog sudije videle ofsajd Banat postiže svoj prvi gol na utakmici. Posle izjednačujućeg gola za ekipu Radničkog 1911 sve kreće nizbrdo. Vidno nervozni i dodatno šikanirani suđenjem glavnog sudije Petrovića domaćini sa mukom odolevaju. Tada mladi Mitić pravi kardinalnu grešku i loptu vraća golmanu Savkovu koju spretno koristi igrač Banata i postiže drugi i pobedonosni gol na utakmici.

Koliko god pokušavali da objektivno i nepristrasno prenesemo utiske sa utakmice to nije moguće, jer smatramo da je za poraz, ogroman broj žutih kartona sa obe strane i izuzetno napetu utakmicu kriva sudijska trojka. Pojedine odluke sudija su u jednom momentu bile vidno pogrešne da je samo puka sreća da publika nije ušla u teren, pa se nameće pitanje da li sve mora da bude tako ili ima nekog pozitivnog rešenja kako za klubove, tako i za sudije.

Galerija slika

BanatČentafudbaljaša tomićRadnički 1911
Komentari (0)
Dodaj komentar