Počele pripreme

Pripremni period za nastupajuću rukometnu sezonu je počeo u ponedeljak, 9. avgusta 2010. godine. Tim povodom razgovarali smo sa Darkom Ivkovićem, trenerom rukometnog kluba “Radnički”.

Počeli ste sa pripremama?

Da, prvi trening smo održali u ponedeljak. Odazvalo se sedamnaest registrovanih igrača na koje računamo. Ekipu čine igrači od 89. do 92. godišta što predstavlja veoma mlad tim, ali se nadamo da oni mogu da iznesu teret igranja u nastupajućoj sezoni.

Ima li novina u timu?

Na žalost, Nole Pašajlić je prešao u rukometni klub “Hercegovina”, a Marko Pašajlić i Vladimir Čizmaš su prestali sa aktivnim igranjem zbog privatnih obaveza. No, dobro je da nam se Miloš Stevanović, koji igra na poziciji srednjeg beka oporavio i počeo sa treninzima. To nam svakako predstavlja značajno pojačanje. Inače, imamo problem sa nedostatkom golmana, pa je potrebno dovesti jednog, a nedostaje nam i jedan igrač na poziciji beka. Nadam se da ćemo uskoro pojačati i kompletirati tim. Inače, uprava kluba je pred nas postavila cilj osvajanja prvog mesta i plasman u viši rang takmičenja, a to je svakako obavezujuće. Verujem u svoje igrače i iskreno se nadam ćemo ispuniti zadate nam ciljeve. Posebno računam na našu vernu publiku koja nam je bezbroj puta davala nesebičnu podršku.

Kad počinje sezona?

Trenutno nemamo informacija vezanih za početak sezone, a sve će se saznati posle održavanja sastanka Rukometnog saveza Vojvodine koji će se održati sredinom sledeće nedelje.

Šta nam možete reći o saradnji sa Partizanom?

10. avgusta 2010. godine održan je sastanak sa Aleksandrom Blagojevićem, direktorom rukometnog kluba “Partizan” gde je dogovorena saradnja na duži vremenski period. Osim razmene igrača između dva kluba dogovorena je i pomoć u stručnom radu kako sa seniorskom ekipom tako i sa mlađim kategorijama. Što se tiče seniorske ekipe dogovoren je dolazak kondicionog trenera sa ciljem testiranja igrača i unapređenja fizičke pripreme kako pojedinca tako i celog tima. Vezano za mlađe kategorije, važno je da će rukometni klub “Radnički” biti pozivan na sve turnire koje će organizovati rukometni klub “Partizan” gde je akcenat dat na mini rukometu koji je ove godine ušao u školski program u Srbiji.

Beogradjaša tomićPartizanRadnickirukomet
Komentari (0)
Dodaj komentar